"AMERIKA TRAŽI DA SE NE MEŠAMO, A POMAŽE IZRAEL": Iran kaže da je Vašington dobio jasnu poruku od "Osovine otpora" na bojištu
Foto: Youtube/NBC News

PREDSEDNIK Ebrahim Raisi

"AMERIKA TRAŽI DA SE NE MEŠAMO, A POMAŽE IZRAEL": Iran kaže da je Vašington dobio jasnu poruku od "Osovine otpora" na bojištu

Planeta -

Iranski predsednik Ebrahim Raisi izjavio je da je Izrael načinio poteze kojima je "prešao crvene linije, što može sve da natera da preduzmu akciju".

- Vašington od nas traži da se ne mešamo, a oni nastavljaju da pružaju široku podršku Izraelu. SAD su poslale poruke "Osovini otpora", ali su dobili jasan odgovor na bojnom polju - naveo je Raisi na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

BBC navodi da se naziv "Osovina otpora" koji Raisi pominje odnosi na mrežu snaga koje Iran podržava na širem području Bliskog istoka, a čiji je deo i palestinska ekstremistička organizacija Hamas.

Podseća se da su američke vlasti upozoravale Iran da se ne meša u rat Izraela i Hamasa, u nastojanju da spreče širi regionalni sukob.

Navodi se i da islamistička organizacija Hezbolah, čije je sedište u Libanu i ima podršku Irana, poslednjih nedelja razmenjuje vatru s izraelskim snagama.

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track