ONO ŠTO SU RADILI OVI BAJKERI NEMA NI U HOROR FILMOVIMA: Iza šifre "PEČEM PICU" krio se pravi užas! STRAVIČNO
Foto: Printscreen/Youtube

ONO ŠTO SU RADILI OVI BAJKERI NEMA NI U HOROR FILMOVIMA: Iza šifre "PEČEM PICU" krio se pravi užas! STRAVIČNO

Planeta -

Nekoliko članova Hells Angelsa iz Kalifornije završilo je na sudu zbog "deljenja motociklističke pravde" koje je uključivalo prisilno tetoviranje, silovanje iz osvete i ubistvo.

Merl Heferman iz ogranka Hells Angelsa u Fresnu nekima je možda bio poznat po organizovanju dobrotvornih događaja za decu, ali tužitelji veruju kako je svoje žrtve reketiranja zapravo pretvarao u pepeo u pogrebnom preduzeću koje je nazvao "peć za picu" - upravo se u spomenutom krematorijumu rešio tela člana kluba, a u petak je, nakon desetogodišnje istrage, osuđen na četiri godine zatvora.

Bajkeri
foto: Printscreen/Youtube/KTVU FOX 2 San Francisco

Uhapšeni su i drugi članovi Hells Angelsa, uključujući i Rejmonda Foksa, koji je iz osvete silovao suprugu svog kolege, koji je 2016. spavao s njegovom ženom. Dotičnog muškarca mučio je četiri sata, nasilno ga tetovirao i naredio drugima da ga bičuju pištoljem.

Kristofer Ranieri osuđen je za ubistvo člana koji je pretio drugima, a Rasel Lils dobio je 63 meseca zatvora jer je članove za neposlušnost kažnjavao batinanjem. Isti metod koristio je i kako bi ih "očvrsnuo".

- Hells Angelsi sledili su zlonameran kodeks ponašanja, podstičući premlaćivanje, sakaćenje, pa čak i ubijanje svakoga ko se usudio da im se suprotstavi. Svi optuženi sad će se suočiti s posledicama svojih nasilnih aktivnosti - izjavio je državni tužilac.

Sonoma, kalifornijski ogranak Hells Angelsa, bio je spreman da ubije is sopstvene članove. To su dokazali na primeru Džoela Silve, koji je tokom "nedelje motora" 2014. napao članove istočne obale preteći prijatelju predsednika ogranka Salema, Ranierija. Kad se Ranieri požalio svojim kalifornijskim kolegama, oni su se složili da Silva mora biti ubijen - prvo su ga namamili ga u klupsku zgradu Fresna, a onda mu pucali u potiljak.

Bajkeri
foto: Printscreen/Youtube/KTVU FOX 2 San Francisco

Ranieri je na zabavi u Fresnu slavio spomenuto ubistvo, a Merl Heferman dobio je zadatak da se reši tela. Livaj Filips, upravnik u krematorijumu, svedočio je kako su mu na dan Silvinog ubistva Heferman i njegov pastorak pretili pištoljem pa zatim ubacili Silvino telo u peć za spaljivanje. Fips je takođe tvrdio kako je Heferman bio "fasciniran krematorijumom" i tražio ključeve objekta kako bi "jednog dana mogao da učini da nešto nestane".

Sportski sudija Džozef Hardsti rekao je tužiteljima kako je predsednik ogranka Fresna, Brajan Vendt, kasnije priznao da je "povukao okidač za Silvu, ali i koristio peć za picu kako bi se rešio pet ili šest tela". On je dao i telefonski broj, za slučaj da ikad sam poželi da koristi krematorijum - dao mu je i posebna uputstva - "nazovi me i samo reci ‘pečem picu‘".

Smatra se da je u pećnici nestao i bivši član Hells Angelsa, Robi Haf, kojem se svaki trag izgubio još 2015. nakon što je navodno pomogao da se zataška Silvino ubistvo spalivši njegov kamionet. Godine 2016. nestao je i Artur Karasi, kao i Huan Gevara iz okruga Kern.

Džonatan Nelson i Rassel Tejlor Ot iz Santa Rose takođe su osuđeni za ubistvo zbog uloge koju su imali u Silvinoj likvidaciji. Ranieriju i Foksu sud tek treba da odredi kaznu.

Kurir.rs/dejli mejl

Bonus video:

01:32

POSTOJE ZLOUPOTREBE U PRAKSI Advokat o predlogu za izmenu krivičnog zakona: MUP pravi jednu grešku kada im se prijavi nasilje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track