MISTERIOZNA SMRT AGENTA ZA NEKRETNINE! Objavljen poslednji snimak pre nego što je UBIJEN, nemačka policija nudi 10.000 evra FOTO
Foto: GÖRLITZ POLICE DIRECTORATE

ISTRAGA TAPKA U MESTU

MISTERIOZNA SMRT AGENTA ZA NEKRETNINE! Objavljen poslednji snimak pre nego što je UBIJEN, nemačka policija nudi 10.000 evra FOTO

Planeta -

Nemačka policija nudi nagradu od 10.000 evra za informacije koje bi dovele do hvatanja ubice agenta za nekretnine Rolfa Videmana (79) , koji je pronađen mrtav u svom stanu u Gerlicu.

Videman je pre dva meseca pronađen mrtav u svom stanu, a istraga je zapela u ćorsokak. Njegov komšija je u subotu, 16. septembra ove godine pozvao policiju jer se nekoliko dana nije čuo sa njim. Policija je izašla na lice mesta i Videmana, koji je bio iz Hesea, pronašla mrtvog u njegovom stanu.

"Na telu su primetili tragove nasilja", rekao je portparol policije Sven Moler. a obdukcija je pokazala da je Rolf umro nasilnom smrću.

Rolf Viderman
foto: GÖRLITZ POLICE DIRECTORATE

Odeljenje za ubistva policije Gerlica preuzela je istragu o ubistvu. Otkriveno je da je Rolf i bio živ 13. septembra, tri dana pre nego što je nađeno njegovo telo.

Bild piše da je Videman došao u Saksoniju iz Visbadena nakon pada Zida i da je tamo radio kao agent za nekretnine. U Gerlicu je bilo mnogo neobnovljenih starih kuća. Videman je 2022. godine kupio kuću izgrađenu 1846, koju je platio samo 10.000 evra. Renovirao ju je i potom živeo sam na oko 310 kvadratnih metara (kuća ima tri sprata i 11 soba).

Rolf Viderman
foto: GÖRLITZ POLICE DIRECTORATE

Mediji pišu da je Rolf u poslednje vreme živeo povučeno jer mu je zdravlje bilo narušeno. Granična kamera saksonske policije na gradskom mostu Gerlic fotografisala ga je na jednom od njegovih poslednjih putovanja u Poljsku.

"Sada pokušavamo da saznamo ko su osobe sa kojima je imao poslednji kontakt", rekao je javni tužilac Kristofer Gerhardi (54).

Videman je tada vozio crnu "dačiju sandero", a istražitelji žele da saznaju nešto više o tome.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track