STRAVIČAN NAPAD U GAZI: Izraelske snage napale konvoj hitne pomoći koji je napuštao bolnicu! IMA MNOGO MRTVIH! (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

STRAVIČAN NAPAD U GAZI: Izraelske snage napale konvoj hitne pomoći koji je napuštao bolnicu! IMA MNOGO MRTVIH! (VIDEO)

Planeta -

Zdravstveni radnici i zvaničnici Gaze rekli da su izraelske snage napale konvoj hitne pomoći koji je napuštao bolnicu Al-Šifa.

Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je da je mnogo Palestinaca ubijeno u izraelskom napadu na konvoj hitne pomoći koji je prevozio najteže ranjene pacijente.

Portparol ministarstva Ašraf Al-Kudra rekao je ranije da će teško ranjene Palestince, koje treba hitno prebaciti u Egipat na lečenje, poslati iz grada Gaze i sa severa na jug enklave.

Izraelska vojska je saopštila da proverava izveštaj.

Istovremeno, francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su u izraelskom napadu na Gazu pogođeni Francuski institut i redakcija agencije AFP, ali da nema izveštaja o povređenima.

Ministarstvo je zatražilo od izraelskih vlasti da "odmah" ponude "razumljive" razloge za napad.

AFP je na društvenoj mreži X objavio da su kancelarije agencije teško oštećene u granatiranju izraelske vojske u četvrtak.

Niko od osoblja sa punim ili skraćenim radnim vremenom nije bio u kancelarijama u vreme udara. Svi su evakuisani na jug Pojasa Gaze 13. oktobra.

Kurir.rs/Jutarnji list

Bonus video:

05:10

IZRAEL RATUJE KAO DA UNIŠTAVA GAMAD, OVO IM JE TAKTIKA! Eksperti tvrde: RAT ĆE TRAJATI 2 DO 3 MESECA, ali Hamas će se oporaviti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track