JEZIVA ZELENA SLUZ OPET PRIMEĆENA NA ULICAMA NJUJORKA: Izbija iz podzemlja, lokve izazvale šok, misterija traje godinama (VIDEO)
Foto: X/danpantelo

neverica

JEZIVA ZELENA SLUZ OPET PRIMEĆENA NA ULICAMA NJUJORKA: Izbija iz podzemlja, lokve izazvale šok, misterija traje godinama (VIDEO)

Planeta -

Tajanstvena zelena sluz ponovo je primećena na ulicama Njujorka!

Jedan korisnik društvene mreže X objavio je snimak sa Menhetnana kome se vidi tečnost fluoroscentno zelene boje kako izvire ispod trotoara.

- Zeleni mulj bukvalno sada izbija iz zemlje nedaleko od Svetskog trgovinskog centra - napisao je Dan Pantelo.

Objava, koja ima skoro 25 miliona pregleda, izazvala je ogroman broj komentara, a mnogi su stvar okrenuli na šalu setivši se Betmena odnosno zelenog mutogena iz crtanog filma Nindža kornjače.

Moderatori društvene mreže su međutim dodali vezu do stranice na Vikipediji o bojama za markiranje.

- Ovo je voda puna zelene boje. Vodoinstalateri često koriste bezopasnu fluorescentnu zelenu boju za otkrivanje curenja u vodovodnim i kanalizacionim sistemima - navodi se u objavi.

Ovo nije prvi put da su Njujorčani primetili čudne neidentifikovane lokve.

Mediji su 2017. godine izveštavali o sličnom događaju. Tada su sumnjali da je tečnost antifriz i izdali upozorenje da bi u tom slučaju kontakt mogao da bude fatalan i za ljude i za životinje.

Zelena sluz je prošlog marta takođe curila na ulaz stanice metroa Sedma avenija u Prospekt Hajtsu u Bruklinu.

- Nije bilo izveštaja da je neko stekao supermoći ili da su tinejdžeri postali kornjače sa mačem. Nisam čuo nikakve vesti o bilo kakvim eksplozijama akceleratora čestica ili olujama sa munjama - našalio se tada portparol gradskog prevoza.

Sluz iz kanalizacije se još jednom dokumentovano pojavila na ulicama Njujorka 2014. godine.

Zvaničnog objašnjenja za sada nema.

(Kurir.rs/NY Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja