AERODROM BLOKIRAN, ČOVEK DRŽI DETE (4) ZA TAOCA Drama u Hamburgu: Policija blokirala pistu, pogledajte snimak (VIDEO, FOTO)
Foto: AP Jonas Walzberg, Printscreen/Twitter

AERODROM BLOKIRAN, ČOVEK DRŽI DETE (4) ZA TAOCA Drama u Hamburgu: Policija blokirala pistu, pogledajte snimak (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Muškarac koji je večeras napravio haos na aerodromu u Hamburgu parkirao je "audi" tačno ispod aviona koji je trebalo da poleti. Policija je navela da se prema poslednjim informacijama, u automobilu nalaze najmanje dve osobe, od kojih je jedna dete (4), a da se proverava da li je i drugo dete u vozilu. Kako su naveli, situacija je trenutno statična i sve ekipe su na terenu.

Prema rečima portparola policije Tomasa Gilberta, muškarac je iz automobila izbacio dva Molotovljeva koktela i nekoliko puta zapucao iz automobila.

Hamburg, Aerodrom
foto: AP Jonas Walzberg

Kako navodi nemački list, nepoznati muškarac je vozeći ''audi'' bez registarskih oznaka probio bezbednosnu barijeru na severnoj kapiji i naleteo na platformu.

Neposredno pre nego što su snage bezbednosti primetile napadača na aerodromu, njegova supruga je alarmirala policiju navodeći da njen muž juri na aerodrom sa decom.

Hamburg, Aerodrom
foto: AP Jonas Walzberg

Vazdušni saobraćaj je odmah obustavljen, a na mesto događaja je stigao veći broj policajaca.

Sve bezbednosne snage su mobilisane, a helikopteri nadleću aerodorom.

Aerodrom u Hamburug obavestio je svoje putnike da su svi planirani letovi za večeras otkazani i da putnici kontaktiraju aviokompanije direktno za sve informacije.

Iz policije su potvrdili da su uspeli da uspostave kontakt sa osumnjičenim.

Kurir.rs/Bild

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track