TINEJDŽER NASRED ULICE POKUŠAO DA OTME BEBU MAJCI IZ RUKU: Sve snimila nadzorna kamera (VIDEO)
Foto: Printscreen

TINEJDŽER NASRED ULICE POKUŠAO DA OTME BEBU MAJCI IZ RUKU: Sve snimila nadzorna kamera (VIDEO)

Planeta -

Nadzorna kamera uhvatila je užasan trenutak kada je tinejdžer iz američkog Sent Luisa pokušao da zgrabi bebu iz majčinih ruku dok je prelazila ulicu sa svojim suprugom. Incident se dogodio u četvrti Central Vest End u nedelju ujutro, dok je porodica prelazila ulicu, prenosi Dejli mejl.

Na snimku se vidi majka u plavoj jakni koja drži svoju 11-mesečnu bebu dok otac hoda pored njih. Muškarac u sivoj majici sa kapuljačom, identifikovan kao 19-godišnji Entoni Mekgi, u jednom se trenutku počinje da se kreće ka porodici i odjednom hvata dete.

Otac uspeva da ga odgurne, ali tada izlazi iz dosega nadzorne kamere. Napadač je nakon toga slomio ruke 82-godišnjoj ženi. Nekoliko trenutaka ranije, on je optužen da je razbio bocu pića o glavu 42-godišnje žene, tvrdi se u optužnici.

"Slomio sam joj vrat"

Svedoci su nakon brutalnog napada pokušali da ga spreče da pobegne, ali bezuspešno. Tada je nasrnuo na 29-godišnje roditelje, a ženi je naneo povrede po vratu i uhu. Divljanje se nastavilo kad je napao i davio 82-godišnju ženu, slomivši joj obe ruke. Nekoliko svedoka nazvalo je policiju kako bi ga zaustavili.

- Čuo sam kako neko vrišti. Kada sam pogledao kroz prozor, video sam ženu, a nju je držao muškarac - rekao je jedan od očevidaca. Davio ju je više od minute, rekla je policija. Usledila je besomučna potera koja se završila kada je priveden.

- Slomio sam joj vrat - rekao je navodno devetnaestogodišnji Mekgi policiji dok su ga vodili do policijskog automobila. Priznanje je navodno snimljeno kamerom na telu policajca. Policija je divljanje okarakterisala kao niz ‘nasumičnih napada.

Od ranije poznat policiji

Mladić je suočen sa optužbama koje uključuju napad, otmicu, ugrožavanje dobrobiti deteta, oružanu kriminalnu akciju i opiranje hapšenju. Sudija je naredio da se zadrži bez mogućnosti za kauciju. Takođe se suočava s optužbama za nekoliko drugih incidenata ranije ovog meseca, uključujući udaranje žene po licu i pljuvanje policajca.

U prvom slučaju, policija je rekla da je uhvaćen dok je tražio otključane automobile u Sent Luis Galeriji 12. oktobra. Tinejdžer je optužen i da je udario studentkinju Sveučilišta Vašington tri dana kasnije kada je prošao pokraj nje. Pobegao je, ali je na kraju uhapšen i optužen za napad četvrtog stepena - prekršaj - i opiranje hapšenju. Samo dve nedelje kasnije, 25. oktobra, optužen je da je pljunuo drugog policajca.

Izdat mu je poziv da dođe na sud 21. novembra. Kako se navodi, neke od 275 nadzornih kamera jedne organizacije koja se nalazi u blizini snimile su delove napada, uključujući pokušaj otmice bebe. Tinejdžer je od ranije poznat policiji, navodi se. Veruje se da je beskućnik, dodaje se.

(Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track