NAPADNUT KONVOJ U RAMALI: Kruži snimak uličnog obračuna, pojavila se vest da je na meti Abas, a sad stiglo zvanično objašnjenje
Foto: Printscreen/Twitter

haos

NAPADNUT KONVOJ U RAMALI: Kruži snimak uličnog obračuna, pojavila se vest da je na meti Abas, a sad stiglo zvanično objašnjenje

Planeta -

Snimak napada militanata na konvoj vozila u Ramali kruži društvenim mrežama.

Na snimcima obračuna koji kruže društvenim mrežama vidi se gomila naoružanih ljudi koja puca na ulici iz vatrenog oružja, ali i najmanje jedna osoba koja nepomično leži i ne daje znake života.

Turski portal Hurijet nezvanično navodi da je napadnut konvoj palestinskog predsednika Mahmuda Abasa i da je odgovornost preuzela grupa pod nazivom "Deca Abu Džandela".

Palestinska predsednička administracija, međutim, demantovala je medijske izveštaje o granatiranju kolone.

- Abas je potpuno zdrav i radi u svojoj kancelariji u Ramali - navodi se u saopštenju.

Oglasio se i portparol bezbednosnog establišmenta Palestine Talal Dvikat koji je saopštio da je u utorak šest palestinskih bezbednosnih službenika povređeno, od kojih jedan teško, dok su tragali za osumnjičenim trgovcem drogom u Ramali.

Dvikat navodi da su policajci krenuli u kamp Džalazun da uhapse jednog od traženih u vezi sa krijumčarenjem droge i da je tada zapucano na njih.

Grupa "Deca Abu Džandela" dala je inače juče Mahmudu Abasu ultimatum od 24 sata da preduzme korake u vezi sa Gazom i mere protiv Izraela. Takođe su tražili da Abas da jasnu izjavu kojom odbacuje izjave američkog državnog sekretara Entonija Blinkena.

Abas je u nedelju, podsetimo, održao iznenadni sastanak na Zapadnoj obali sa američkim državnim sekretarom. Tokom sastanka je saopšteno da je Abas izrazio potrebu da se dozvoli humanitarna pomoć u Pojasu Gaze i da se proglasi trenutni prekid vatre dok je Blinken rekao da su SAD posvećene isporuci humanitarne pomoći Pojasu Gaze.

Blinken međutim nije pozvao na prekid vatre tokom sastanka.

Američki diplomata je napomenuo da Palestince ne treba prisiljavati da migriraju i da Sjedinjene Američke Države podržavaju napore za stvaranje nezavisne palestinske države.

(Kurir.rs/Strana/Hurijet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track