OPSADNO STANJE U NEMAČKOJ, UČENICI NAORUŽANI UPALI U ŠKOLU Specijalne jedinice opkolile objekat, deca PIŠTOLJEM PRETE NASTAVNIKU
Foto: EPA/FILIP SINGER

OPSADNO STANJE U NEMAČKOJ, UČENICI NAORUŽANI UPALI U ŠKOLU Specijalne jedinice opkolile objekat, deca PIŠTOLJEM PRETE NASTAVNIKU

Planeta -

Situacija u Hamburgu u Nemačkoj, od jutros je veoma tenzična.

Grad se, naime, suočava sa ozbiljnom bezbednosnom situacijom nakon što su ozbiljne pretnje upućene učitelju u jednoj od škola u tom gradu i to ni manje ni više od učenika.

Prema informacijama, dva učenika su navodno pretila oružjem učitelju unutar učionice, a za jednog od učenika se tvrdi da je naoružan crnim pištoljem.

Nemački Specijalci, nemačka policija
foto: Shutterstock

Nakon što su stigle dojave o incidentu, specijalne policijske jedinice, opremljene automatskim puškama, brzo su reagovale i okružile zgradu škole kako bi sprečile dalje eskalacije situacije. Policajci su trenutno unutar škole i intenzivno tragaju za dvojicom osumnjičenih počinilaca, koji su viđeni u školskoj zgradi.

Kako bi osigurali bezbednost svih prisutnih, u toku je evakuacija učenika iz škole. Ova brza i odgovorna reakcija vlasti ima za cilj zaštititi živote i bezbednost svih prisutnih na školskom terenu.

Kurir.rs/CGTN

Bonus video:

01:36

NEMAČKA SE PRIPREMA ZA RAT: Poslati borbeni avioni u Jordan i jedinice za evakucaiju nemačkih državljana na Kipar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja