HOROR U OSNOVNOJ ŠKOLI U NEMAČKOJ! Vidić uživo iz Minhena: Bezazleno je za sada, ali nikad ne znaš KADA ĆE TO BITI PRAVO ORUŽJE!
Foto: Printscreen/X

kurir tv

HOROR U OSNOVNOJ ŠKOLI U NEMAČKOJ! Vidić uživo iz Minhena: Bezazleno je za sada, ali nikad ne znaš KADA ĆE TO BITI PRAVO ORUŽJE!

Planeta -

Vlastimir Vidić, novinar javio se uživo iz Minhena povodom situacije u jednoj osnovnoj školi oko koje se digla drama: Dva učenika su u školu došla naoružana i pretili nastavniku, nakon čega je nastalo pravo opsadno stanje i škole i grada.

Vlastimir Vidić
foto: Kurir tv

Prema informacijama koje su stizale iz Hamburga, ova krizna situacija podignuta je na veoma visok nivo- veliki broj snaga bezbednosti je bio angažovan.

Kako se sve na kraju završilo, da li su učenici uhvaćeni?

. Pozdravljajući gledaoce, Vidić je istakao završetak nedavnog incidenta u jednoj školi, gde su se naoružani dečaci pokazali kao nošenje replika pištolja.

- Bezazleno je dok su replike, ali nikad se ne zna kada će biti upotrebljeno pravo oružje - upozorio je Vidić.

Osvrćući se na bezbednosnu situaciju u Nemačkoj, Vidić je naglasio povećanu napetost zbog nedavnog incidenta talačke krize u Hamburgu, ističući policijsku spremnost i angažovanost širom zemlje.

- Demonstracije u Esenu tražeći uvođenje kalifata su pod budnim okom vlasti koje se brinu zbog mogućeg antisemitizma - istakao je Vidić, naglašavajući potrebu za oprezom u delovima Nemačke gde su prisutne određene populacije.

05:09

SPRSKI NOVINAR UŽIVO IZ MINHENA O HORORU U OSNOVNOJ ŠKOLI

U svetlu tih događaja, Vidić je skrenuo pažnju na jevrejske zajednice koje su potencijalne mete, dodajući da bezbednost svih građana u Nemačkoj treba biti prioritet.

- Nemačke bezbednosne službe i policija angažuju se maksimalno kako bi sprečile moguće eskalacije - napomenuo je Vidić.

Prebacivši se na ekonomsku situaciju, Vidić je istakao zabrinutost oko ekonomske krize koja potresa zemlju.

- Treći kvartal beleži pad od 0,1% u konjuktivnim kretanjima, dok inflacija pokazuje znakove opadanja - izvestio je.

Naglašavajući zatvaranja kompanija, posebno u sektoru mode i automobilske industrije, Vidić je naglasio i nedostatak radne snage kao ključno pitanje koje i dalje muči Nemačku.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

05:40

Srpkinja iz Beča objašnjava: Austrija ukida sva pravila, ali ipak se DVE STVARI NEĆE MENJATI!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track