BLAŽEN JE ONAJ KOJI VERUJE: Lavrov o Bajdenovoj veri da će Ukrajina vratiti izgubljene teritorije
Foto: AP Natalia Kolesnikova

BLAŽEN JE ONAJ KOJI VERUJE: Lavrov o Bajdenovoj veri da će Ukrajina vratiti izgubljene teritorije

Planeta -

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov prokomentarisao je rečima „blažen je onaj koji veruje“ izjavu koordinatora za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džona Kirbija da američki predsednik Džozef Bajden veruje da će Ukrajina „povratiti teritorije“.

„Kod nas se u narodu kaže: ‘Blažen je onaj koji veruje’“, istakao je ministar u intervjuu u programu „Moskva. Kremlj. Putin“, čiji je deo novinar Pavel Zarubin objavio na svom Telegram kanalu.

Govoreći o izjavi ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o novoj kontraofanzivi, ruski ministar je istakao da je „Zelenskog teško komentarisati“.

„On je, između ostalog, izjavio da ako prestanu da mu pružaju pomoć, nastaviće da se bori sam. Po mom mišljenju, sve je očigledno“, dodao je Lavrov.

Prethodno je koordinator Bele kuće za pitanja strateške komunikacije Džon Kirbi izjavio da predsednik SAD Džozef Bajden i dalje veruje u mogućnost da će Ukrajina povratiti izgubljene teritorije uprkos propaloj kontraofanzivi.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da će Oružane snage Ukrajine nastaviti sa pokušajima kontraofanzive i 2023. i 2024. godine.

Kurir.rs/Sputnjik

Bonus video:

01:30

GOSPODINE LAVROV, ŠTA JE SVE RUSIJA UKRALA IZ UKRAJINE? Novinar iz Kijeva isprovocirao ruskog ministra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track