VELIKA RAZMENA: Napredak u pregovorima sa Hamasom - do 100 izraelskih žena, dece i starih za Palestinke, maloletnike i gorivo!
Foto: AP/Francisco Seco, EPA/Mohammed Saber, Shutterstock

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ IZRAELA

VELIKA RAZMENA: Napredak u pregovorima sa Hamasom - do 100 izraelskih žena, dece i starih za Palestinke, maloletnike i gorivo!

Planeta -

Britanski Gardijan prenosi da su visoki izraelski zvaničnici umereni optimisti po pitanju toga da je mogućnost postizanja sporazuma o oslobađanju talaca iz zarobljeništva Hamasa postala veća.

Rojters je objavio da su tri velike izraelske televizijske stanice, ne navodeći imena svojih izvora, objavile da je došlo do određenog napretka u vezi sa tim.

Podseća se da je izraelski premijer Benjamin Netanjahu poručio da ne želi da priča o detaljima bilo kakvog mogućeg sporazuma.

Izrael, pojas gaze, Gaza, Hamas, izraelska vojska
foto: X@manniefabian

Međutim, prema informacijama izraelske televizijske stanice N12 njuz, sporazum bi uključio oslobađanje od 50 do 100 žena, dece i starih u fazama tokom tri do pet dana pauze u borbama.

Prema navodima televizija, Izrael bi oslobodio žene i palestinske maloletnike koji se nalaze u zatvorima i razmotrio bi skidanje blokade na isporuku goriva Pojasu Gaze, ali bi zadržao pravo da ponovo pokrene borbe ukoliko oceni da je sporazum prekršen.

(Kurir.rs/Gaurdin/Reuters/N12 News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track