UZNEMIRUJUĆI HAMASOV SNIMAK: Mlada pripadnica izraelske vojske čita poruku ocu i majci, potom leži MRTVA, tvrde da ju je ubio IDF
Foto: X@SprinterX99880

cnn nije potvrdio smrt devojke prikazane u klipu

UZNEMIRUJUĆI HAMASOV SNIMAK: Mlada pripadnica izraelske vojske čita poruku ocu i majci, potom leži MRTVA, tvrde da ju je ubio IDF

Planeta -

Palestinska ekstremistička organizacija Hamas objavila je na društvenim mrežama najnoviji snimak za koji tvrde da prikazuje Izraelku koja je bila talac u Pojasu Gaze i koja je navodno ubijena u izraelskom vazdušnom napadu.

CNN prenosi da se klip, koji traje nešto više od minut, pojavio sinoć na Telegram kanalu brigade Al Kasam, vojnog krila Hamasa.

Izraelske odbrambene snage (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje, navele su da je porodice osobe koja se vidi na snimku upoznati sa njegovom sadržinom.

Hamas, talac
foto: X@SprinterX99880

CNN navodi da ne može da potvrdi njenu smrt.

U većem delu snimka vidi se kako devojka, koja kaže da ima 19 godina, čita kratku izjavu u kojem iznosi detalje o ocu i majci, kao i o svom rodnom gradu i pokazuje izraelsku ličnu kartu.

Hamas, talac
foto: X@SprinterX99880

Nakon te izjave, u klipu se prikazuje slika nečega što deluje kao telo te devojke, nakon čega se u snimku tvrdi da je ona stradala 9. novembra u izraelskom vazdušnom napadu.

IDF je sinoć saopštio da je predstavnik izraelske vojske obišao porodičnu kuću devojke kako bih informisao o ovom snimku.

- Hamas nastavlja da koristi psihološki teror i deluje nehumano, objavljujući video snimke i fotografije talaca, kao što je to činio i u prošlosti - navedeno je iz IDF.

(Kurir.rs/CNN)

Bonus video:

05:10

IZRAEL RATUJE KAO DA UNIŠTAVA GAMAD, OVO IM JE TAKTIKA! Eksperti tvrde: RAT ĆE TRAJATI 2 DO 3 MESECA, ali Hamas će se oporaviti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja