POKUŠAĆE DA UBACE ČELIČNU CEV U URUŠENI TUNEL: Drama zarobljenih 40 radnika u ušla u treći dan, svi su i dalje živi! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/SDRF

indijski spasioci biju bitku sa vremenom

POKUŠAĆE DA UBACE ČELIČNU CEV U URUŠENI TUNEL: Drama zarobljenih 40 radnika u ušla u treći dan, svi su i dalje živi! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Spasioci treći dan zaredom izvlače 40 radnika zarobljenih u urušenom tuneli u severnoj Indiji, a očekuje se da će uspeti da ih izvuku u naredna 24 časa.

Spasilačke ekipe će progurati čeličnu cev kroz otvor iskopanog urušenog šuta da bezbedno izvuku blokirane radnike, saopštile su vlasti.

Oko 200 spasilaca iz agencija za pomoć u nesrećama koriste opremu za bušenje i bagere da stignu do radnika.

Tunel u izgradnji urušio se u nedelju u Utarakandu, planinskoj državi sa brojnim hinduističkim hramovima koji privlače mnoge hodočasnike i turiste. Tunel se gradi na prometnom putu Čardham, koji povezuje više lokacija koje obilaze hinduistički hodočasnici.

Indija, tunel
foto: AP/SDRF

Visoki državni zvaničnik Randžit Sinha rekao je da odronjavanje otežava spasilačke operacije i da očekuju da oslobode radnike do večeras ili najkasnije sutra.

Rekao je da su svi radnici živi i da ih snabdevaju vodom i suvim obrocima preko cevovoda.

Srušeni deo tunela dugog 4,5 kilometra nalazi se oko 200 metara od ulaza, rekao je indijski zvaničnik.

Spasioci su uspostavili kontakt sa zarobljenim radnicima toki-voki uređajima i u jednom slučaju pisana poruka na papiru poslata je kroz cevovod.

Većina njih su sezonski radnici iz drugog dela zemlje.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

01:23

POGLEDAJTE NEVEROVATNO SPASAVANJE SA NIJAGARINIH VODOPADA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track