SLOVENIJA ZABRANILA PIĆE POPULARNO I U SRBIJI: Stopirana prodaja napitka koji su osmislili jutjuberi, ima SASTOJAK ZABRANJEN U EU!
Foto: Youtube/ ABC7

sporna verzija s L-teaninom i na bazi kofeina

SLOVENIJA ZABRANILA PIĆE POPULARNO I U SRBIJI: Stopirana prodaja napitka koji su osmislili jutjuberi, ima SASTOJAK ZABRANJEN U EU!

Planeta -

Slovenija je od ponedeljka stopirala prodaju jedne verzije popularnog energetskog pića i to nakon što je utvrđeno da sadrži L-teanin, sastojak koji nije dozvoljen u bezalkoholnim pićima u EU, već u drugim namirnicama.

Iz inspekcije su potvrdili da se verzija s L-teaninom i na bazi kofeina povlači iz prodaje jer su temeljnom analizom potvrdili da takve verzije sadrže čak 200 miligrama kofeina po limenci.

Večernji list prenosi navode slovenačkog sajta 24ur da je o ovom problemu prvo izvestilo Slovenačko udruženje potrošača, zbog čega je i pokrenuta inspekcija, a takve verzije zabranjene su dok se nepravilnosti ne isprave.

Navodi se da velika zabrinutost u Sloveniji leži u činjenici da tolika količina kofeina može da ima štetne učinke na građane, a pogotovo na decu i adolescente.

Piće je popularno i među decom u Srbiji, a osmisli su ga jutjuberi Logan Pol i KSI, koji su dobili velike kritike na račun oglašavanja ovog proizvoda koji je targetirao upravo mlade.

Navodi se da je i Biljana Borzan, hrvatska evroparlamentarka i lekarka, upozorila da je proizvod opasan zbog količine kofeina koji sadrži.

(Kurir.rs/Večernji list)

Bonus video:

03:20

OVO SU IMENA I KARAKTERISTIKE DROGA KOJE SE SIPAJU DEVOJKAMA U PIĆE: Postoji samo jedan način da se odbranite od ovoga

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track