NASMRT PRETUKAO DRUGA JER GA JE ZATEKAO U "AKCIJI" SA BIVŠOM DEVOJKOM NA IGRALIŠTU Prvo je nokautirao nju, pa počeo zverski napad
Ubijeni mladić, Foto: Leicestershire Police

NASMRT PRETUKAO DRUGA JER GA JE ZATEKAO U "AKCIJI" SA BIVŠOM DEVOJKOM NA IGRALIŠTU Prvo je nokautirao nju, pa počeo zverski napad

Planeta -

Muškarac je proglašen krivim jer je nasmrt pretukao svog prijatelja nakon što ga je uhvatio da ima odnose sa njegovom bivšom devojkom na dečijem igralištu.

Kajl Morli (29) je kobne večeri bio na piću sa Dejvidom Betisonom (43) i još dvojicom prijatelja u Haglskotu. Kada je krenuo kući, oko 2 sata ujutru zatekao je Betisona i njegovu bivšu devojku, Kejti Lamb, kako imaju se*s u igralištu za decu.

Morli je brzo nasrnuo na njih i prvo nokautirao devojku jednim udarcem lice. Zatim je napao Betisona, koji u tom trenutku nije pokušao da uzvrati. Nastavio je da ga tuče nogama, što je izazvalo teške povrede lica napadnutog čoveka. Policija je stigla kasnije, ali zbog težine njegovih povreda Betison je proglašen mrtvim na licu mesta, a zvanični uzrok smrti naveden je kao 'trauma tupim predmetom u lice'.

Nakon hapšenja, Morli je policiji dao pripremljenu izjavu u kojoj je rekao da je priznao napad na Betisona, ali je negirao nameru da mu nanese ozbiljne povrede. On je u svojoj izjavi dodao da je bio "teško pijan" i da je uzimao drogu.

Osuđeni napadač
Osuđeni napadačfoto: Leicestershire Police

- Optuženi je pritrčao do devojke i udario je dovoljnom snagom da je ostala bez svesti. Seća se da je bila na tlu i gledala kako optuženi udara Dejvida Betisona, koji je takođe bio na zemlji. Betison nije uzvratio i lice mu je bilo prekriveno krvlju. Čula je Betisona kako pravi zvukove zbog kojih je, iz njenog iskustva rada u domu za stare, pomislila da će umreti - opisao je tužilac dramu koju je doživela devojka.

Porota u ovom slučaju donela je jednoglasnu osudu, proglasivši Morlija krivim za ubistvo Betisona u ranim satima u petak, 24. februara. Za ubistvo može da dobije i doživotnu robiju, ali sudija će morati da odluči koliko dugo Morli provede iza rešetaka pre nego što dobije prvu priliku da se prijavi Odboru za uslovni otpust za puštanje na slobodu.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track