SARA NETANJAHU POSLALA PISMO PRVOJ DAMI SAD: U Gazi se porodila oteta žena, radite na hitnom oslobađanju izraelskih talaca
Foto: Reuters

SARA NETANJAHU POSLALA PISMO PRVOJ DAMI SAD: U Gazi se porodila oteta žena, radite na hitnom oslobađanju izraelskih talaca

Planeta -

Supruga izraelskog premijera Sara Netanjahu, uputila je pismo Džil Bajden u kome poziva prvu damu SAD da “radi na hitnom oslobađanju izraelskih talaca koji se drže od strane Hamasa u Gazi”, prenose strani mediji.

„Pišem Vam ne samo kao Bibijeva supruga, već pre svega kao majka Vama kao prvoj dami i majci“, stoji u pismu gospođe Netanjahu.

Ona navodi da je u proteklih mesec dana u Gazi 32 dece „kidnapovano i nasilno odvojeno od svojih roditelja“.

„Ova deca su takođe svedočila brutalnim ubistvima svojih porodica tog užasnog 7. oktobra“, navodi ona.

U pismu je spomenula i slučaj trudnice koju je Hamas kidnapovao tokom napada na Izrael, a koja se u međuvremenu porodila u zatočeništvu.

„Možete samo zamisliti, kao i ja, kroz šta je ova mlada majka polazi i dok je zatočena sa novorođenom bebom“, rekla je Netanijahu.

Hamas je tada, kako kaže, u zatočeništvo odveo i 10-mesečnu bebu koja je „kidnapovana i pre nego što je naučila da hoda ili priča“.

“Ova noćna mora koja je počela pre više od mesec dana mora da se završi. Ovoj deci je potrebna naša pomoć”, zaključila je supruga izraelskog premijera, upozoravajući kako je neophodno da se zatraži oslobađanje talaca, ali i zahtevati da ih Crveni krst što pre poseti.

Kurir.rs/Nova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track