"NE MOGU DA RADIM AKO NEMAM INTIMNE ODNOSE U 6H UJUTRU" Otkriven skandal u zatvoru: "Zvezda" je bila RADNICA, a detalji ŠOK
Foto: Shutterstock

"NE MOGU DA RADIM AKO NEMAM INTIMNE ODNOSE U 6H UJUTRU" Otkriven skandal u zatvoru: "Zvezda" je bila RADNICA, a detalji ŠOK

Planeta -

Najveći belgijski zatvor ponovno potresa se*s skandal. Osoblje u zatvoru Lantin u blizini Liježa organizova je orgije u džakuzijima, a partnere su birali prema boji narukvica. Jedna od službenica kolegama je u šest ujutro rekla da ne može raditi ako nema odnose.

Službenica, identifikovana samo kao S, koristila je kancelariju svog šefa kako bi mogla da ima intimne odnose sa osobljem tokom radnog dana dok je trebalo da čuvaju zatvorenike unutar mešovitog zatvora. Nakon posla deset zatvorskih službenika, od kojih su tri bile žene, redovno se sastajalo kod jednog od muških čuvara na džakuzi seansi.

Tokom zabave osoblje se skidalo pa su se nasumično birale obojene narukvice koje su određivale ko će se s kim imati odnose. U međuvremenu muški čuvar identifikovan kao P koji je ujedno i organizator zabava optužen je da je redovno imao odnose i sa zatvorenicama. Upravnici zatvora pokrenuli su hitnu istragu nakon što im je zviždač rekao za odnose unutar zatvora.

Neimenovani zviždač je zatvorsku čuvarkcu opisao kao nimfomanku koja je znala da najavi kolegama da neće moći da funkcioniše ako nema odnose s nekim u šest ujutro. Istražiteljima je rečeno kako joj je jedan od menadžera dozvolio da koristi njegovu kancelariju za odnose. Zaposlenoj očigledno nije smetala činjenica da je od zajedničkog prostora deli samo staklena pregrada.

Takođe je utvrđeno da je S bila redovna u zatvoru i pre nego što se zaposlila jer je onde posećivala brata koji je zatvoren zbog ubistva.

- Svaki dan je dolazila u posetu, bila je vrlo prijateljski nastrojena s porodicama zatvorenika i arogantna prema osoblju koje je čuvalo sobu za posete. Njen prijem u Lantin bio je grom iz vedra neba, pogotovo jer je od posetiteljke preko noći postala koleginica -rekao je zviždač.

Protiv deset zatvorskih radnika za koje se tvrdi da su organizovali orgije i imali odnose tokom radnog vremena pokrenuta je službena istraga. Službenica S premeštena je na žensku stranu zatvora kako bi smirila svoje nagone, dok je čuvaru P zabranjen ulazak u ženski deo zatvora.

Upravnik zatvora Mark Brisi navodno je poslao poruku osoblju u kojoj je stajalo da nikad nije mislio da će jednog dana morati pisati ovakve e-mailove.

- Čini se da vas moram podsetiti da rad u opuštenoj atmosferi ne znači pretvaranje radnog mesta u cirkus, igru bez granica ili lunapark. Ustanova je radno mesto, a ne klub - piše u mailu.

Zatvor je bio u središtu skandala pre šest godina kad se zatvorska čuvarka pojavila u filmu za odrasle koji je snimila sa zatvorenikom.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track