NEMAČKA ZABRANJUJE PROSTITUCIJU? Šolc podržao predlog o mogućoj zabrani usluga prodavanja tela! "TO JE NEPRIHVATLJIVO!"
Foto: Shutterstock

NEMAČKA ZABRANJUJE PROSTITUCIJU? Šolc podržao predlog o mogućoj zabrani usluga prodavanja tela! "TO JE NEPRIHVATLJIVO!"

Planeta -

Zahtev su Vladi u Bundestagu uputile opozicione demohrišćanske stranke CDU/CSU.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da bi želeo da vidi dalja zakonska ograničenja za seksualni rad u Nemačkoj, dodajući da prodaja seksualnih usluga "nije prihvatljiva" i da ne bi trebalo da bude nešto "normalno", prenosi DV.

- Mislim da nije prihvatljivo da muškarci kupuju žene - rekao je Šolc u nemačkom parlamentu Bundestagu i dodao:

"To je nešto što me je oduvek moralno mučilo".

- Smatram da bi trebalo da pogledamo zakon i da vidimo kako ga najbolje suzbiti - dodao je nemački kancelar tokom aktuelnog sata u kojem je odgovarao na pitanja parlamentaraca.

Demohrišćani iz partija CDU/CSU, najveće opozicione poslaničke grupe u Bundestagu, podneli su zahtev za zabranu kupovine seksualnih usluga po tzv. "nordijskom modelu".

"Makroe i mušterije treba kazniti"

Prema ovom predlogu, makroe i mušterije treba kazniti, a javne kuće zabraniti. Istovremeno, prostitutke bi morale da se zaštite, kako bi im omogućile da lakše izađu iz tog miljea. Demohrišćani su pozvali na slične propise u Švedskoj, Norveškoj, Islandu, Kanadi, Francuskoj, Irskoj i Izraelu.

Olaf Šolc
foto: AP Markus Schreiber

- Nažalost, Nemačka se pretvorila u centar seksualne eksploatacije i zlostavljanja - rekla je potpredsednica Kluba poslanika CDU/CSU Dorote Bar, odgovorna za porodicu i kulturu.

Ona je istakla da se 25.000 žena u Nemačkoj bavi prostitucijom i želela je da čuje od nemačke kancelarke da li će podržati predlog demohrišćana da se zabrani prodaja seksualnih usluga.

(DW, Index.hr)

Bonus video:

03:40

VISOKI DRŽAVNI SLUŽBENICI I POLICIJA SARAĐUJU SA MAKROIMA! Cveta jahting prostitucija u Crnoj Gori ŽENE NESTAJU BEZ TRAGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track