HAMASOVAC JU JE UBIO U BOLNICI? Izraelska vojska porodici Noe Marsijano (19) prenela strašne podatke o njenoj smrti (FOTO)
Foto: Printscreen/X

IDF TVRDI DA JE "aL šIFA" služila za smeštaj talaca

HAMASOVAC JU JE UBIO U BOLNICI? Izraelska vojska porodici Noe Marsijano (19) prenela strašne podatke o njenoj smrti (FOTO)

Planeta -

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su snimak iz bolnice "Al Šifa" za koji tvrde da pokazuje kako Hamas dovodi taoce u tu najveću zdravstvenu instituciju u Pojasu Gaze 7. oktobra.

Prema navodima IDF, u toj bolnici je i ubijena pripadnica izraelske vojske koja je bila među otetima.

- Kaplar Noa Marsijano (19) je ubijena nakon što je dovedena u bolnicu "Al Šifa" sa manjim povredama - poručeno je iz IDF.

Noa Marsijano
Noa Marsijanofoto: X@SprinterX99880

BBC prenosi i tvrdnju izraelske vojske da je pronađen tunel ispod bolnice koja je, po IDF, služila Hamasu kao komandni centar, što je palestinska ekstremistička organizacija negirala.

- Mi smo Noinoj porodici preneli naša nova saznanja prema kojima je ona kidnapovana i odvedena u skrovište u kuću u blizini "Al Šife" - kazao je na konferenciji za medije kontraadmiral Danijel Hagari, portparol IDF.

On je rekao da je "tokom vazdušnih udara IDF na tom području ubijen Hamasov terorista koji je držao Nou".

- Ona je ranjena u vazdušnom napadu, ali nije imala povredu opasnu po život. Noa je odvedena u bolnicu "Al Šifa" , gde ju je ubio drugi Hamasov terorista -naveo je Hagar.

BBC podseća da je Hamas ranije izneo tvrdnju da je Marsijano ubijena u izraelskom vazdušnom napadu, za koji IDF kaže da se desio 9. novembra.

(Kurir.rs/BBC)

Bonus video:

05:00

HAMAS JOŠ NIJE PORAŽEN, UMREŽIO JE CELU GAZU! Stručnjaci tvrde: Kopnena invazija Izraela nije ni počela, OVO JE SAMO POČETAK?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track