NOVI NAPAD NA ZALUŽNOG! Objavljene privatne fotografije ukrajinskog generala: Ima vremena za damu, a nema za vojsku (FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook, EPA/Sergey Dolzhenko

haos pred izbore

NOVI NAPAD NA ZALUŽNOG! Objavljene privatne fotografije ukrajinskog generala: Ima vremena za damu, a nema za vojsku (FOTO)

Planeta -

Jaz između saradnika ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog i pristalica glavnokomandujućeg vojske Valerija Zalužnog više ne može da se sakrije.

Na društvenim mrežama izbio je skandal između predsednika ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva Jurija Ignata i poslanika iz stranke Sluga naroda Marijane Bezugle.

Sve je počelo tako što je Bezugla optužila Zalužnog da navodno ne rešava probleme Oružanih snaga Ukrajine. Zatim je objavila post sa fotografijama Zalužnog u društvu člana Javnog saveta za borbu protiv korupcije pri Ministarstvu odbrane Dane Jarovaje.

- General ima vremena za damu, ali nikada nije bio u TKC - napisala je poslanica na svom profilu na društvenim mrežama.

Na ove poruke je odgovorio portparol Vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat koji je rekao da briše Bezuglu iz prijatelja na Fejsbuku zbog diskreditacije glavnokomandujućeg.

- Nakon diskreditacije vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog otklanjam ovaj nesporazum javno - napisao je Ignat.

Bezuglaja ga je međutim u komentaru optužila da dobija naređenja odozgo.

- Gde ste videli diskreditaciju? Pisala sam o problemima Oružanih snaga Ukrajine. Imamo li svete teme? Generale? Mobilizaciju? Pripreme - napisala je Bezugla.

Valerij Zalužni
foto: EPA Ukrainian Presidential Press

Ignat je odgovorio da 30 godina radi u vojsci i da je odluka da je izbaci iz prijatelja njegova.

Bezugla, međutim, nije odustajala već je navela da je za tih 30 godina mogao da vidi kako je vojska upropašćena.

Usledio je žestok odgovor:

- Nisam ja poslanik da menjam bilo šta! Ali živim od jedne plate... skromno! Nisam bio na godišnjem odmoru u inostranstvu celih j*benih 30 godina! Znaš?

Bezugla je nastavila da ga optužuje da je prepušten na milost i nemilost.

- Marijana, idi na spavanje, iskreno - napisao je na kraju portparol vazduhoplovstva.

Tenzije u Ukrajini, podsetimo, rastu iz dana u dan iako dogovor oko predsedničkih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće još nije postignut dok ni Zalužni nije otkrio da li će se eventualno kandidovati.

Ukrajinski portal Strana objavio je rezultate nekoliko zatvorenih anketa o rejtingu na predsedničkim i parlamentarnim izborima ukoliko bi bili sada održani.

(Kurir.rs/Strana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track