ZALUŽNI REAGOVAO NA PROVOKACIJE: Optužili ga da se slika sa ženama umesto da vodi vojsku, a odgovor ODMAH STIGAO (FOTO)
Foto: Printskrin / You Tube

tenzije

ZALUŽNI REAGOVAO NA PROVOKACIJE: Optužili ga da se slika sa ženama umesto da vodi vojsku, a odgovor ODMAH STIGAO (FOTO)

Planeta -

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni objavio je na društvenim mrežama fotografiju sa suprugom Elenom.

Na fotografiji se vide supružnici kako nose dukserice sa logom ukrajinskih vazdušno-jurišnih trupa koje danas proslavljaju svoj praznik.

Verovatno je tako Valerij Zalužni odgovorio na nedavne prozivke poslanice iz vladajuće stranke Sluga naroda Marijane Bezugle da se slika sa ženama, a nema vremena za vojsku.

Poslanica iz stranke aktuelnog predsednika Volodimira Zelenskog, podsetimo, prokomentarisala je selfi glavnokomandujućeg sa članom Javnog saveta za borbu protiv korupcije pri Ministarstvu odbrane Danom Jarovajom.

Valerij Zalužni
foto: Facebook printscreen

- General ima vremena za damu, ali general nikada nije bio ni u jednom TCC ili zajedničkom poduhvatu - napisala je Bezugla.

Zelenski je potom pozvao Zalužnog da se ne bavi politikom i time u suštini prvi put potvrdio sukob sa glavnokomandujućim.

- Ako hoće da se bavi politikom, mora da uđe u politiku, a onda neće moći da ratuje. Ako upravljate ratom i pritom razmišljate da ćete se sutra baviti politikom ili izborima, onda se na prvoj liniji ponašate kao političar, a ne kao vojska. Mislim da je to ogromna greška - rekao je Volodimir Zelenski u intervjuu za britanski San.

(Kurir.rs/Strana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track