DVOJE MRTVIH U EKSPLOZIJI! Sve službe na nogama na granici Kanade i SAD: "Odjednom je odleteo u vazduh, BIO JE KAO VATRENA LOPTA"
Foto: AP Derek Gee

DVOJE MRTVIH U EKSPLOZIJI! Sve službe na nogama na granici Kanade i SAD: "Odjednom je odleteo u vazduh, BIO JE KAO VATRENA LOPTA"

Planeta -

U eksploziji na mostu Rainbov bila su dva putnika u vozilu koji su stradali, prenosi CNN. Kanadski i američki zvaničnici još istražuju uzrok eksplozije.

Kanadski zvaničnici održali su konferenciju za novinare.Dominic LeBlank, kanadski ministar javne bezbednosti rekao je:

-Ovo je izvor zabrinutosti za vladu Kanade i za Sjedinjene Države, tako da ovu okolnost shvatamo veoma ozbiljno, ali da spekulišemo o poreklu ove konkretne okolnosti... kada nemamo pouzdane proverene informacije nije odgovorno - rekao je on.

U međuvremenu, kancelarija gradonačelnika Nijagarinih vodopada u Njujorku, Roberta Restajna, objavila je izjavu u kojoj se kaže: „Došlo je do incidenta u kojem je vozilo ušlo u Sjedinjene Države. Federalne vlasti trenutno istražuju situaciju.”

Bela kuća je obaveštena o situaciji i pomno prati situaciju, javlja CNN. Kanadski premijer Džastin Trudo takođe je obavešten i prati razvoj situacije, dodaje CNN.

Više izvora iz policijskih snaga reklo je da je malo pre podneva po lokalnom vremenu automobil koji je dolazio s kanadske strane granice sa SAD-om eksplodirao nakon što je krenuo prema sekundarnom području pretrage. Automobil je bio na mostu koji povezuje Kanadu s Njujorkom i prošao je kroz početnu kontrolnu točku na kojoj se pregledaju identifikacijski dokumenti pre nego što je došlo do eksplozije.

Nijagara, Nijagarini Vodopadi, Eskplozija, automobil
foto: AP Derek Gee

Vlasti ne znaju šta je uzrokovalo eksploziju. FBI, policija države Njujork, američka carina i granična zaštita su na mestu događaja i istražuju.

Federalne vlasti pokušavaju pogledati video iz više različitih uglova jer se izjave svedoka razlikuju, rekli su izvori.

Opisujući kretanje vozila koje je učestvovalo u eksploziji, svedok je rekao:

- Moja žena i ja smo išli glavnom ulicom ovde i auto je dolazio... preko 160 km/h na sat. Jedva smo mogli da ga vidimo, išao je tako brzo. Ispred njega je bio auto, zaobišao ga je i onda je izgledalo kao da je udario u ogradu i izbio je ovaj požar. I onda je odjednom, automobil se podigao u vazduh i onda je to izgledalo kao vatrena lopta...- rekao je svedok.

Kurir.rs/Gardijan/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja