NARKO-BOSA ISKASAPILI MAČETOM U BEČU: Razrešeno brutalno ubistvo, glave mu došla četvorica dilera!
Foto: Printscreen YouTube/Salzburg24 Redaktion

pohvatani

NARKO-BOSA ISKASAPILI MAČETOM U BEČU: Razrešeno brutalno ubistvo, glave mu došla četvorica dilera!

Planeta -

Policija je danas otkrila sve detalja u ubistvu Džafara H. (31), narko-bosa koji je brutalno ubijen u Beču u aprilu ove godine. Alžirca, koji je bio uticajan u narko-krugovima, ubila su mačetama četvorica sitnih narko-dilera.

"To je jedan od najbrutalnijih zločina u novijoj istoriji", rekao je danas austrijski ministar policije Gerhard Karner koji se pohvalio da su "svi osumnjičeni pohapšeni, iako još nije prošlo sedam meseci od zločina".

Ministar je istakao da su u opsežnoj istrazi i potrazi za ubicama učestvovali i policajci iz Francuske i Alžira. Džafar je napadnut 20. aprila na stanici podzemne železnice nedaleko od Dunava. Njega su četvorica napadača okružila i počela krvnički da ga biju, a potom su povadili mačete i krenuli da ga kasape.

Koliko je napad bio brutalan govori podatak da su Džafaru udovi maltene bili odsečeni od tela. Džafar je pokušao da pobegne, i na kraju je iskrvario na ulici. Policija je neposredno nakon ubistva uhapsila Alžirca (25) koji se bacio u Dunav. Policija ga je izvukla iz vode i on se od tada nalazi u pritvoru. Preostala trojica napadača uspela su da pobegnu i za njima se dugo tragalo.

Tokom uviđaja, policija je u Džafarovom džepu pronašla mobilni telefon, uz pomoć kojeg su otkrili gde se nalazi stan u kojem je živeo. Kada su provalili u stan, pronašli su velike količine marihuane, koju su zaplenili. U stanu su pronašli i dvojicu muškaraca, od kojih je jedan bio sa Džafarom neposredno pre ubistva. Ipak, ispostavilo se da ni na koji način nije umešan u njegovu smrt.

Vremenom je policija uspela da identifikuje napadače koji su bili u bekstvu. Na kraju su svi uhapšeni u Francuskoj, a jedan od njih izručen je Austriji 21. jula. Druga dvojica su stigli u pritvor nešto kasnije.

"Mozak" ubistva je 21-godišnji Alžirac, koji je navodno sa Džafarom bio u sukobu zbog robe.

"Žrtva je bila bolje pozicionirana u narko-hijerahiji. Verovatno da je tražio od dilera da se odriču svog profita, zbog čega je na kraju i likvidiran", rekao je izvor iz istrage.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Bonus video:

01:34

VELIKA AKCIJA U BEOGRADU, PALA NARKO-GRUPA: Srbi švercovali drogu iz Južne Amerike, brodovima transportovali 324 kg KOKAINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track