3 MINUTA UŽASA Radnik je bio zarobljen u plamenu na 16. spratu: I baš kada je vatra počela da mu zahvata telo, DOGODILO SE ČUDO
Foto: Printscreen/MailOnline

3 MINUTA UŽASA Radnik je bio zarobljen u plamenu na 16. spratu: I baš kada je vatra počela da mu zahvata telo, DOGODILO SE ČUDO

Planeta -

Zastrašujući trenutak u kojem radniku na zapaljenoj građevini preti smrt, a skromni vozač dizalice ga spasava sa zapaljenog krova objekta vrednog 750 miliona funti snimljen je i obišao je svet.

Čovek, koji nije imenovan, bio je blizu smrti pre nego što je hrabri spasilac uspeo da izvede spasavanje u holivudskom stilu i pomeri kabinu kroz dim i plamen kako bi spasao svog neimenovanog kolegu.

Pre nego što je imao priliku da pokaže svoje spasilačke veštine, snimci pokazuju kako je građevinar ostao sam na vrhu poslovnog kompleksa, dok su mu stopala zahvaćena plamenom. Radnik koristi svoj kaput da privuče spasioca, dok ga gusti oblaci otrovnog dima prekrivaju.

Pod ogromnim pritiskom je uspeo da vešto spusti kabinu na vrh poslovnog kompleksa i spasi čoveka. Akcija je bila propraćena ogromnim klicanjem sa zemlje kada je čovek skočio u kabinu i bio spušten na sigurno.

Skromni spasilac je opisao dramatične momente.

- Ne mogu da kažem da da je bio baš prosečan dan na poslu. Video sam da neko maše kaputom. Znao sam da je osoba u problemu. Ali vetar je zanosio korpu. Samo sam čekao da se dim nestane. Mogao sam da vidim da ga stavljam u korpu. Bio sam na ne više od 20 metara u vazduhu i pogledao sam kroz prozor sa leve strane i video tipa kako stoji na uglu zgrade. Pokušao sam da spustim kopru između njega i plamena, ali me je ometao vetar koji je tu kovitlao. Ali spustio sam korpu i uspeo sam da ga uvučem unutra.

Dramatično trominutno spasavanje nesumnjivo je spasilo život graditelja, jer su plamteće obloge svuda oko njega izazvale ogromne oblake toksičnog dima.

Poslovni blok od 16 spratova,na kojem se sve odigralo a koji se nalazi nasuprot Reding železničke stanice i Krosrejl stanice, deo je projekta koji je pretrpeo još jedan požar pre samo pet meseci. Požar je lokalizovan, ali uzrok još nije poznat.

Kurir.rs/Dejli mejl

Bonus video:

01:25

20 VATROGSACA I 7 VATROGASNIH VOZILA PROTIV POBESNELE VATRE: Požar gutao zgradu u Kragujevcu, Kurir O JEDINOJ SREĆNOJ OKOLNOSTI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track