UKRAJINCI POBILI RUSKE BEZBEDNJAKE? Ovakav atentat još NIJE VIĐEN, ne biraju sredstva - Naručili hranu, dobili UBITAČNU POŠILJKU
Foto: Youtube/Al Jazeera English/Ant0ny25

UKRAJINCI POBILI RUSKE BEZBEDNJAKE? Ovakav atentat još NIJE VIĐEN, ne biraju sredstva - Naručili hranu, dobili UBITAČNU POŠILJKU

Planeta -

Tri agenta ruske službe bezbednosti FSB preminula su u Ukrajini nakon što su pojeli hranu u koju je sipan arsenik i otrov za pacove.

Četvrti bezbednjak je hospitalizovan nakon što je takođe progutao otrovanu hranu u gradu Melitopolju, u delu Zaporožja pod ruskom kontrolom.

Smrtonosno masovno trovanje dogodilo se krajem prošle nedelje, kada je grupa službenika FSB stacioniranih u Melitopolju naredila da im se hrana i alkoholna pića dostave iz jednog lokalnog restorana.

Ubrzo nakon što su agenti pojeli obrok, sva četvorica su hitno prebačena u bolnicu, gde su trojica umrla, a četvrti je smešten na odeljenju intenzivne nege.

Kasnije je navodno utvrđeno da je u hranu sipana smrtonosna doza arsenika i otrova za pacove.

Sumnja se da iza napada na ruske bezbednjake stoje "ukrajinski diverzanti", piše Njujork post.

Pretresom restorana u kojem su žrtve naručile hranu nisu pronađeni tragovi otrova, ali je dostavljač koji je doneo hranu na adresu agenata FSB "nestao bez traga".

Ruska vojska
foto: Shutterstock

Ivan Fedorov, gradonačelnik Melitopolja u egzilu, potvrdio je incident sa trovanjem - i pripisao ga pripadnicima pokreta otpora u intervjuu za ukrajinski televizijski program.

- Neprijatelj se ne uništava samo eksplozijama i raketnim udarima, već i od strane pripadnika pokreta otpora - rekao je Fedorov.

- Pre neki dan je eliminisana još jedna grupa neprijatelja, i to trovanjem. Neprijateljski Telegram kanali čak pišu o tome: naručili su hranu u kafiću i nakon što su je pojeli, svi su se otrovali, a neki od njih su umrli - kaže Fedorov.

- Ovo je efikasan otpor koji se i dalje pruža u Melitopolju čak i pod okupacijom - rekao je on.

Slučaj ubistva takođe sadrži "misteriozne detalje", piše Njujork Post, pozivajući se na nepotvrđene izveštaje sa Telegram grupa.

Navodno, samo nekoliko dana pre poslednjeg obroka dva agenta FSB otvorila su istragu o tajnom sahranjivanju mornara ruske Crnomorske flote u Melitopolju.

Prošle nedelje je objavljeno da je u grobu otkrivenom na melitopoljskom groblju pronađena unakažena tela 17 mornara, koji su bez pompe i tiho sahranjeni u septembru.

(Kurir.rs/New York Post)

Bonus video:

04:02

ŽESTOKA RASPRAVA U PROGRAMU UŽIVO! Koprivica: Ukrajina je BIVŠA iz OVA tri razloga! Rakić uzvratio: Samo Rusi koriste taj izraz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track