Najnovije vesti

SERGEJ LAVROV STIŽE NA BALKAN? Promena posle prošlogodišnjeg nesporazuma, čeka se odgovor jedne zemlje
Foto: Youtube/NBC News/Bloomberg Television

SERGEJ LAVROV STIŽE NA BALKAN? Promena posle prošlogodišnjeg nesporazuma, čeka se odgovor jedne zemlje

Planeta -

Ruska delegacija će doći u Skoplje ako Bugarska ispuni obećanje da će dopustiti prelet aviona - izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, preneli su makedonski mediji pozivajući se na agenciju TASS.

Navedeno je da je Lavrov obavestio da je dobio poziv Severne Makedonije na ministarski sastanak Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) od 29. novembra do 1. decembra u Skoplju i da je Bugarska navodno obećala da će otvoriti svoj vazdušni prostor za njegov avion.

"Hajde da sačekamo i vidimo. Već imamo nekoliko zahteva za sastanke (u Skoplju), uključujući i zapadnih zvaničnika, u slučaju da dođemo tamo. Naravno, srešćemo se sa svima", dodao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Predsedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani je u subotu izjavio da je potvrđen dolazak državnog sekretara SAD Entonija Blinkena na neformalnu večeru uoči sastanka ministara OEBS-a, a da to "još ne može da kaže" za Lavrova.

"Blinken je potvrđen, to mogu sada da kažem. U zavisnosti od njihovih agendi svako dolazi u različitom terminu u ta tri dana. Na neformalnoj večeri očekujem državnog sekretara Binkena. U kojem delu od tri dana će biti ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, ne mogu da kažem u ovom momentu", rekao je Osmani.

Na ministarskom savetu OEBS-a u Skoplju 29. novembra-1. decembra učestvovaće 76 delegacija iz zemalja članica i partnera te organizacije, a u delegacijama se očekuje ukupno oko 1.000 gostiju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track