OTROVANA ŽENA GLAVNOG UKRAJINSKOG OBAVEŠTAJCA? Lepa Marijana hitno prebačena u bolnicu, pronašli joj TEŠKE METALE u krvi
Foto: Youtube/Journalist Today/Ukrainska Pravda

OTROVANA ŽENA GLAVNOG UKRAJINSKOG OBAVEŠTAJCA? Lepa Marijana hitno prebačena u bolnicu, pronašli joj TEŠKE METALE u krvi

Planeta -

Supruga šefa Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, generala Kirila Budanova, otrovana je i nalazi se u bolnici, piše Strana, pozivajući se na portal Babel.

Prema tvrdnjama izvora ukrajinskog portala, Marijani Budanovoj je dijagnostifikovano trovanje teškim metalima.

- Ove supstance se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu ili vojnim poslovima. Njihovo prisustvo može ukazivati na namerni pokušaj trovanja određene osobe - tvrdi izvor ukrajinskog medija.

Njeno zdravlje se navodno tokom dužeg vremenskog perioda pogoršavalo, zbog čega je hospitalizovana. Budanova je trenutno pod lekarskim nadzorom.

Ukrajinski medij piše da ona nije jedini slučaj trovanja u poslednje vreme, i da su teške metale najverovatnije uneli hranom.

- Ona je već bolje, prva faza lečenja je prošla. Pošto je supruga Budanova male težine, kod nje se to brže manifestovalo. A trovanje je potvrđeno i kod nekoliko radnika - kaže izvor ukrajinskog lista.

Marijana Budanova
foto: Facebook

U toku je istraga o pokušaju ubistva.

Kako piše Strana, i bivši generalni tužilac Ukrajine Šokin je ranije tvrdio da su pokušali da ga otruju.

Marijana je druga supruga Kirila Budanova. Glavni ukrajinski obaveštajac se prvi put oženio 2009. godine, ali se taj brak na kraju raspao.

Već 2013. on se oženio Marijanom.

Rođena je 1993. godine u selu Staviše, u Kijevskoj oblasti, i po obrazovanju je psiholog.

Bila je kandidat za poslanika partije "Udar" Vitalija Klička, a kasnije je bila njegov savetnik za borbu protiv korupcije.

(Kurir.rs/Strana.ua/Babel)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja