MONSTRUM IZAŠAO DA SE SUNČA: Zvanično najveći krokodil ponovo primećen GOSPODAR MOČVARE ŠIRI STRAH I TREPET (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook

neverica

MONSTRUM IZAŠAO DA SE SUNČA: Zvanično najveći krokodil ponovo primećen GOSPODAR MOČVARE ŠIRI STRAH I TREPET (FOTO/VIDEO)

Planeta -

Neprikosnoveni gospodar močvare ponovo je primećen u nacionalnom parku Everglejds na Floridi!

Кim Klark, koja fotografiše divlje životinje, ponovo je snimila jednog od najusamljenijih stanovnika močvare - masivnog krokodila dugog oko četiri i po metra po nadimku Krokzila!

To je drugi put za godinu dana da joj se ukrste putevi sa zvanično najvećim američkim krokodilom u močvari, a možda i na celoj Floridi.

- Кrokzila je verovatno bila isto toliko srećna što me vidi kao i ja što sam ga videla! Videli smo se samo još jednom, ali to je definitivno bila ljubav na prvi pogled. Ovaj masivni američki krokodil je apsolutno kralj Everglejdsa - navela je Klark na društvenim mrežama.

Кlark je rekla da ga videla ogromnog krokodila kako se sunča pored jezera.

Krokodil je inače ugrožena vrsta na Floridi. Davne 1975. godine populacija je brojala samo nekoliko stotina jedinki, ali sada se procenjuje da ima 1.000 do 2.500 krokodila. Američki krokodili imaju tendenciju da budu povučeni, a sukobi između njih i ljudi su izuzetno retki na Floridi.

Ekipa gradskog vodovoda, podsetimo, nedavno je zatekla krokodila od tri metra kad je sišla u kanalizaciju u Siudad Viktoriji u Meksiku da otkloni kvar.

(Kurir.rs/US Today)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track