Najnovije vesti

MISTERIJA SMRTI RUSKOG MILIJARDERA Helikopter pao a 2 stvari probudile sumnju: Svi se pitaju ko je NEIMENOVANI PUTNIK, evo i ZAŠTO
Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

samo jedna u nizu misterioznih smrti

MISTERIJA SMRTI RUSKOG MILIJARDERA Helikopter pao a 2 stvari probudile sumnju: Svi se pitaju ko je NEIMENOVANI PUTNIK, evo i ZAŠTO

Planeta -

Tragedija u kojoj je poginuo ruski milijarder Vičeslav Taran (53) dogodila se pre godinu dana u Švajcarskoj, a ova helikopterska nesreća i dalje je pod velom misterije.

Naime, helikopter u kojem se nalazio milijarder Taran srušio se na jugoistoku Francuske u blizini sela Elze, nakon što je helikopter Eurocopter EC130 (H130) poleteo iz Lozane.

Vyacheslav Taran, Vjačeslav Taran
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Kako je tada naveo britanski tabloid koji se pozivao na lokalne medije iz Monaka, u helikopteru je bilo predviđeno da bude još jedan neimenovani putnik, ali on je u poslednjem trenutku otkazao ukrcavanje na koban let.

Tu misteriji nije kraj. Naime, druga stvar koja je odmah nakon nesreće probudila sumnju jeste činjenica da mu se helikopter srušio po lepom vremenu, te da uzrok pada letelice nije oluja, prenosi Daily Mail.

Francuski pilot (35), koji je upravljao letelicom, takođe je poginuo u nesreći.

Zamenik javnog tužioca u Nici posetio je mesto nesreće i rekao da ne može isključiti krivicu "trećeg lica", preneo je The Sun.

Vyacheslav Taran, Vjačeslav Taran
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Inače, Taran je osnivač trgovačke i investicione platforme Libertek i Forek Club, a prema pojedinim informacijama bio je blizak sa ruskim obaveštajnim službama.

Međutim, on je navodno imao veze sa ruskim spoljnim obaveštajnim službama.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN opisala ga je kao „milijardera kripto biznismena", optužujući ga da je odgovoran za „pranje ruskih sredstava kroz sistem operacija kriptovaluta", prenosi The Daily Star.

Niz misterioznih smrti ruskih biznismena

Taranova smrt je usledila nakon što su brojni ruski biznismeni umrli u misterioznim okolnostima, u periodu nakon izbijanja ruskog rata u Ukrajini.

Nešto ranije, Viktor Čerkesov, 72, bliski KGB-ov špijunski mentor ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je pretrpeo degradaciju nakon što se usudio da javno kritikuje lidera Kremlja, umro je od neobjašnjive „ozbiljne bolesti“.

Vyacheslav Taran, Vjačeslav Taran
foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Među smrtnim slučajevima koje su se dogodile u kratkom vremenskom intervalu je i Ivan Pečorin, 39, direktor Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika, koji je u septembru prošle godine "pao preko palube" sa svoje jahte.

Pavel Pčeljnikov (52), PR menadžer Ruskih železnica ubijen je istog meseca u svom stanu u Moskvi.

Na listi misteriozno poginulih je i Aleksandar Tjulakov (61), visoki izvršni direktor Gasproma, koji je pronađen obešen u svojoj kući, takođe u Moskvi.

(Kurir.rs/The Sun/Daily Star/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track