STAN PLAĆALI 1.200 EVRA, A ONDA SHVATILI DA IM NE STIŽU RAČUNI ZA VODU Pozvali vodoinstalatere, a kad su videli šta je, POZLILO IM
Foto: Profimedia

razboleli se

STAN PLAĆALI 1.200 EVRA, A ONDA SHVATILI DA IM NE STIŽU RAČUNI ZA VODU Pozvali vodoinstalatere, a kad su videli šta je, POZLILO IM

Planeta -

Gospodin Tan i njegova devojka razboleli su se ubrzo nakon što su se u maju 2023. uselili u iznajmljeni stan u Pekingu. Tanu je navodno počela da opada kosa, a po telu su mu izbile akne. Njegova neimenovana devojka navodno je počela da kašlje, a u grudima da oseća neprijatnost, piše "Dejli Mejl".

Tan je šest meseci posle useljenja shvatio da tokom tog perioda nije platio nijedan račun za vodu, a da mu ona nije isključena. Agencija koja im je iznajmila stan tvrdila je da je bunar na koji je on spojen prošao ispitivanje kvaliteta vode.

Kada je Tan pogledao merače protoka vode koji su pričvršćeni na slavine u stanu, uvideo je da se stanje na njima ne menja kada pušta vodu. Međutim, kada je Tan pogledao sivi merač, uočio je da se stanje koje on prikazuje menja kada iz slavina izlazi voda.

Tan i njegova devojka pozvali su vodoinstalatere koji su otkrili da je jednom dodatnom cevi njihov toalet povezan sa slavinama. Njima je navodno pozlilo kada su shvatili da šest meseci piju vodu iz WC-a, njome se tuširaju, koriste je za pripremu hrane...

Wc šolja
foto: Shutterstock

Vodoinstalateri su popravili kvar, a Tan se odmah požalio agenciji koja je njegovoj devojci i njemu iznajmila stan. Tan je otkrio da im je mesečna stanarina iznosila 10.000 kineskih juana, što je otprilike 1.285 evra.

Iz agencije su rekli da je imao mogućnost izbora hoće li koristiti vodu za piće ili vodu iz obližnjeg bunara. Tan i njegova devojka trebalo je samo da podese ventile i odluče koju će vodu koristiti. Njih dvoje, međutim, tvrde da im to nije rečeno pre useljenja. Agencija tvrdi i da je bunar u martu, dva meseca pre nego što se par uselio u stan, proglašen ispravnim.

Međutim, voda iz tog bunara trebalo je da se koristi samo za čišćenje toaleta, zalivanje cveća i slične poslove.

Gospodin Tan rekao je da traju pregovori između njega i agencije oko naknade štete.

(Kurir.rs/Jutarnji/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track