TINEJDŽERI OBESILI TAKSISTU O DRVO: Devojčica (15) ga optužila za SILOVANJE, pa pozvala 4 brata DA GA UBIJU! Dobili dugu robiju
Foto: Claudio Bresciani/TT News Agency via AP

TINEJDŽERI OBESILI TAKSISTU O DRVO: Devojčica (15) ga optužila za SILOVANJE, pa pozvala 4 brata DA GA UBIJU! Dobili dugu robiju

Planeta -

Četvorica braće tinejdžera i 15-godišnjakinja osuđeni su na švedskom sudu za ubistvo muškarca koga je tinejdžerka optužila za silovanje!

Žrtva tinejdžera bio je taksista koji je u martu pronađen obešen u prirodnom rezervatu u centralnoj Švedskoj. Sud u Upsali utvrdio je da je, zbog ranijih optužbi devojke, u prirodni rezervat namamljen sa obećanjem seksualnog odnosa. Tinejdžeri su ga tada savladali, a njegovo telo pronađeno je tek nakon nedelju dana.

Najstariji brat, koji je tada imao 18 godina, dobio je doživotnu kaznu zatvora. Trojica ostale braće su maloletni i moraju kaznu od četiri godine da provedu u ustanovi za mlade prestupnike. Braća su proglašena krivim za ubistvo, dok je devojka kriva za pomaganje i podsticanje na ubistvo. Devojka je bila u vezi sa jednim od braće.

Hteli da prikažu kao samoubistvo

Taksista je pronađen obešen o drvo. Sud je zaključio da su ubice taksistinu smrt pokušali da prikažu kao samoubistvo. Iako je svih pet tinejdžera demantovalo umešanost, sud ih je osudio na temelju posrednih dokaza koje su izneli tužitelji. Dokaze, uključujući poruke između tinejdžera, tužilaštvo je predstavilo kao dokaz zavere za ubistvo.

Švedska, hrana
foto: Shutterstock

Dana 20. marta, četiri dana pre nego što je žrtva nestala, devojka je napisala prijatelju da će se četvorica braće susresti sa njenim silovateljem.

- Trebali bismo to da odradimo u petak - napisao je jedan brat, na što je drugi odgovorio da je to u redu.

Nakon ubistva, jedan od braće je putem mobilnog telefona žrtve prebacio novac sa njegovog bankovnog računa. Devojka je negirala da je znala da su braća nameravala da ubiju muškarca rekavši da je samo mislila da će ga pretući.

Lars Holmgard, šef Okružnog suda u Upsali, presudio je da su braća planirala ubistvo čoveka barem od trenutka kada su kupili uže pronađeno na mestu gdje je umro.

- Plan je bio da žrtva bude obešena o uže - rekao je.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track