RAMPA ZA BIVŠEG ŠEFA DRŽAVE: Nekadašnjem predsedniku Ukrajine graničari NISU DOZVOLILI da izađe iz zemlje
Foto: Printscreen/Telegram

odluka

RAMPA ZA BIVŠEG ŠEFA DRŽAVE: Nekadašnjem predsedniku Ukrajine graničari NISU DOZVOLILI da izađe iz zemlje

Planeta -

Nekadašnjem ukrajinskom predsedniku Petru Porošenku nije dozvoljeno da izađe iz zemlje.

Porošenko je na društvenim mrežama objavio snimak rasprave sa graničarima i naglasio da je krenuo na službeno putovanje koje je potpisao predsednik parlamenta Ruslan Stefančuk.

- Daleko sam od mišljenja da su graničari delovali samoinicijativno. Svako može sam da pretpostavi ko je poništio dokument koji je potpisao predsednik parlamenta - rekao je peti predsednik Ukrajine aludirajući da iza svega stoji kabinet aktuelnog šefa države Volodimira Zelenskog.

Porošenko tvrdi da je krenuo na službeno putovanje u Poljsku i Sjedinjene Američke Države gde ima "nekoliko desetine" zakazanih sastanaka. Tvrdi i da ima zakazan sastanak i sa novim predsednikom Predstavničkog doma Majkom Džonsonom.

Oglasila se i državna granična služba koja je objasnila zašto Porošenko nije pušten u inostranstvo.

- Narodni poslanici za vreme vanrednog stanja imaju pravo da prelaze državnu granicu radi putovanja na osnovu relevantnih odluka - saopštio je predsednik državne granične službe Andrej Demčenko koje je naglasio da je Porošenku otkazano službeno putovanje u inostranstvo i da zato nije pušten preko državne granice Ukrajine.

Porošenku je u maju 2022. godine, podsetimo, takođe zabranjeno da ode u inostranstvo i to dva puta.

(Kurir.rs/Z.Ko/Strana)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track