DETALJI POGIBIJE MOĆNOG POLITIČARA: Avion se nakon poletanja pretvorio u vatrenu loptu MEŠTANI GOLIM RUKAMA GASILI PLAMEN (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

užas

DETALJI POGIBIJE MOĆNOG POLITIČARA: Avion se nakon poletanja pretvorio u vatrenu loptu MEŠTANI GOLIM RUKAMA GASILI PLAMEN (VIDEO)

Planeta -

Uticajni paragvajski političar poginuo je nakon što se njegov avion srušio nekoliko trenutaka nakon poletanja.

Mala letelica udarila je u drvo nakon čega se pretvorila u smrtonosnu vatrenu loptu i pala na polje. Valter Harms, poslanik vladajuće partije Кolorado, poginuo je u razornoj nesreći koja je odnela živote još trojice muškaraca.

- Sa dubokim bolom primio sam tužnu vest o smrti našeg prijatelja i brata - napisao je potpredsednik države Pedro Alijana na svom profilu na društvenoj mreži X.

Među poginulima nalaze se brat nastradalog političara Кarlos i piloti Sezar Godoj i Hoze Gonzales.

- Osećam se izuzetno tužno i uznemireno zbog vesti o avionskoj nesreći. Izražavam iskreno saučešće porodicama i i pominjem ih u molitvama u ovom teškom vremenu - napisao je senator Huan Eudes Afara.

Valter Harms
foto: Printskrin / You Tube

Beto Ovelar, bivši senator Paragvaja, a sada predsednik Кongresa, proglasio je nacionalni period žalosti koji će trajati tri dana zbog smrti četvorice muškaraca.

Na snimcima sa mesta nesreće vidi se mala letelica zahvaćena plamenom u polju nekih 300 km od glavnog grada Asunsiona. Iz delova letelice dižu se gusti oblaci dima.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama se vidi i kako meštani sela, nadomak koga se srušila letelica, golim rukama bacaju zemlju na olupinu kako bi probali da ugase plamen.

(Kurir.rs/Z.Ko/Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track