NETANJAHU PRENEO RODBINI OTETIH: Trenutno nema mogućnosti da se preostali taoci vrate kućama
Foto: Printscreen Tweet

NETANJAHU PRENEO RODBINI OTETIH: Trenutno nema mogućnosti da se preostali taoci vrate kućama

Planeta -

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da "trenutno ne postoji mogućnost" da se taoci koje palestinska militantna grupa Hamas i dalje drži u Gazi "vrate kući".

On se danas sastao sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio, a kako prenosi Rojters, nekoliko članova porodica koji su prisustvovali sastanku su, kako prenosi Rojters, ogorčeno kritikovali izraelsku vladu.

Jedna neimenovana bivša žena talac, čiji je suprug i dalje u zarobljeništvu, optužila je Netanjahua da mu je važnija politika od preostalih 138 talaca.

-Videla sam 85-godišnjeg Ariju Zalmanoviča kako umire preda mnom. I vi na to nemate ništa da kažete, da želite srušite režim Hamasa?, rekla je ona.

Dani Miran, čijeg sina Omrija su pripadnici Hamasa uzeli kao taoca 7. oktobra zajedno sa oko 240 drugih Izraelaca i stranaca, rekao je da je osećao da sastanak "vređa njegovu inteligenciju" i da je izašao usred sastanka.

- Neću ulaziti u detalje o čemu se razgovaralo na sastanku, ali ceo ovaj nastup je bio ružan, uvredljiv, neuredan. Kažu - uradili smo to i to, ali je lider Hamasa Jahja Sinvar taj koji je vratio naše ljude, a ne oni, rekao je on i istakao da je vlada napravila "farsu" oko pitanja talaca.

Netanjahu je rekao da je "čuo priče koje su mi slomile srce, o seksualnim napadima i slučajevima silovanja, o gladi i žeđi".

Sastanak je održan u trenutku kada su borbe nastavljene u Pojasu Gaze nakon sedmodnevne pauze u tokom koje je vraćeno više od 100 talaca iz enklave.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track