IZRAELCI NASTAVLJAJU SA UDARIMA NA PALESTINCE! Novinar prebrojao tela poginulih, IMA I DECE!
Foto: AP Mohammed Hajjar

nastavlja se

IZRAELCI NASTAVLJAJU SA UDARIMA NA PALESTINCE! Novinar prebrojao tela poginulih, IMA I DECE!

Planeta -

Desetine Palestinaca ubijeno je u izraelskom napadu na domove u kojima su se nalazili raseljeni ljudi u gradu Deir al-Balah u centralnoj Gazi, saopštio je šef lokalne bolnice.

"Primili smo 45 mrtvih nakon izraelskog bombardovanja kuća tri porodice u Deir al-Balahu u proteklih sat vremena", rekao je za Rojters dr Ejad Al- Džabri, še bolnice Šuhada Al-Aksa u Deir al-Balahu.

Novinar AP-a prebrojao je tela najmanje 34 osobe, uključujući šestoro dece. Nije bilo moguće nezavisno proveriti izveštaje.

Gaza, Izrael
foto: EPA/Mohammed Saber

"Snimci sa mesta događaja prikazuju žene kako vrište sa gornjeg sprata raznesene kuće. U ruševinama ispod, muškarci su izvukli mlohavo telo deteta ispod ruševina pokraj zapaljenog automobila. U obližnjoj bolnici lekari su pokušali da reanimiraju mladića i devojku, krvave i nepomične na nosilima", piše AP.

Na jugu, svedoci su rekli da su Izraelci tokom napada pogodili školu u Kan Junisu u kojoj su se juče sklonile stotine raseljenih osoba.

Žrtve su preplavile obližnju bolnicu Naser, gde su ranjeni muškarci i deca ležali na podu prekrivenom kvlju.

"Ovo što se ovde događa je nezamislivo. Udarali su neselektivno", rekao je Hamza al-Burš, koji živi u blizini škole.

(Kurir.rs/AP)

Bonus video:

01:25

IZRAEL MOŽE NAPRAVITI VELIKE POSLEDICE EVROPI I AMERICI: Prekid primirja poremetio tok rata! Ove države mogu da se umešaju u rat?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track