BAJDENU PRETI ZATVORSKA KAZNA OD 17 GODINA?! Sin američkog predsednika optužen za utaju poreza!
Foto: AP Andrew Harnik

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA

BAJDENU PRETI ZATVORSKA KAZNA OD 17 GODINA?! Sin američkog predsednika optužen za utaju poreza!

Planeta -

Američko ministarstvo pravde podnelo je novu krivičnu prijavu protiv sina američkog predsednika Hantera Bajdena u kojoj je optužen da nije platio poreze u iznosu od 1,4 miliona dolara.

Prema optužnici koju je podigao u četvrtak okružni sud u Kaliforniji, Hanter Bajden je optužen za tri krivična dela i šest prekršaja u vezi sa neplaćanjem poreza.

Njemu preti kazna do 17 godina zatvora ukoliko bude osuđen.

Ministarstvo pravde je saopštilo da je istraga o Hanteru Bajdenu u toku.

Ministarstvo je navelo da je Bajdenov sin učestvovao u četvorogodišnjoj šemi da ne plati najmanje 1,4 miliona dolara federalnih poreza od 2016. do 2019. godine.

Hanter Bajden
foto: Handout / Getty images / Profimedia

Dodaje se da je umesto toga potrošio ogromne sume novca na, kako se navodi, drogu, devojke, luksuzne hotele i nekretnine za iznajmljivanje, automobile, odecu i druge stvari, uključujući više od 70.000 dolara za programe odvikavanja od droga.

Nije poznato kada će se Hanter Bajden pojaviti na sudu.

U optužnici se navodi da je on ostvario velike zarade dok je bio član upravnih odbora ukrajinskog industrijskog konglomerata i kineskog fonda privatnog kapitala.

Hanter Bajden je i ranije bio suočen s optužbama za neplaćanje poreza, a u oktobru je na sudu u Delaveru rekao da se ne smatra krivim po optužnici da je lagao da nije koristio droge prilikom nabavke pištolja.

(Kurir.rs/Reuters)

Bonus video:

01:02

KRITIKE BRITANIJE: Ukrajina bi trebalo da bude zahvalnija na pomoći! Stručnjaci analiziraju: Bajden izjavio preduslov Zelenskom?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track