Preminuo Јovo Labus, v.d. generalnog direktora Srne
Foto: Srna

Preminuo Јovo Labus, v.d. generalnog direktora Srne

Planeta -
Nakon diplomiranja, Labus je kraće vreme radio kao profesor, posle čega je obavljao niz policijskih dužnosti, a rat u Hrvatskoj zatekao ga je na mestu višeg inspektora tadašnjeg SUP-a Rijeka

BANJALUKA - Jovo Labus, v. d. generalni direktor Novinske agencije Republike Srpske, preminuo je iznenada sinoć u 63. godini života. Јovo Labus rođen je 1949. godine u ličkom selu Velika Popina, gde je završio i osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Kninu, a potom Filozofski fakultet u Zadru, odsek Istorija i istorija umetnosti.

Nakon diplomiranja, Labus je kraće vreme radio kao profesor, posle čega je obavljao niz policijskih dužnosti, a rat u Hrvatskoj zatekao ga je na mestu višeg inspektora tadašnjeg SUP-a Rijeka.

Zbog ratnih dešavanja, Labus sa porodicom doseljava u Banjaluku, gde počinje raditi kao dopisnik Informativne agencije Republike Srpske Krajine – Iskra.

U Srni je zaposlen od 1995. godine, gde je obavljao razne novinarske i rukovodne dužnosti. Za generalnog direktora Srne imenovan je 2006. godine.

Mesto i vreme komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track