MALTRETIRAO KOMŠIJE DO BESVESTI, A ONDA JE ZBOG OVOG SNIMKA OSUĐEN NA OSAM GODINA ZATVORA! Evo šta je uradio tokom suđenja!
Foto: Shutterstok

PLAKAO NA SUDU

MALTRETIRAO KOMŠIJE DO BESVESTI, A ONDA JE ZBOG OVOG SNIMKA OSUĐEN NA OSAM GODINA ZATVORA! Evo šta je uradio tokom suđenja!

Planeta -

Belac iz Nju Džerzija plakao je u petak na sudu nakon što je osuđen na osam godina zatvora zbog rasnog zlostavljanja svojih komšija Afroamerikanaca.

Snimak Edvarda Metjuza (47) postao je viralan u julu 2021. na kojem se vidi kako on vređa komšiju na rasnoj osnovi, a potom i pljuje po njemu.

Kasnije se pokazalo da je Metjuz godinama terorisao crnce koji su živeli u njegovom komšiluku.

Žrtve su ispričale kako je Metjuz gađao njihove automobile BB kuglicama za Ersoft, nazivao ih ‘majmunima‘, stavljao izmet na njihova imanja i slao im preteće e-mailove i pisma.

Metjuz se u petak, u okovima i lisicama, odeven u narandžasti zatvorski kombinezon, izvinio za svoje ‘bezosećajne reči bez poštovanja‘, saopštili su mediji

Izrazio je da se kaje jer su njegovi postupci uništili njegov brak i povredili njegovu porodicu, rekavši da je njegova supruga podnela zahtev za razvod i prodala njihovu kuću.

Metjuzova bivša supruga, Šenon Švarchof, rekla je 2021. da on nije rasist<, rekavši: ‘Mnogi njegovi najbolji prijatelji su crnci.‘

Ona je za njegov rasistički ispad okrivio konzumaciju alkohola.

‘Bio je pijan‘, rekla je. ‘Imao je dosta problema u komšiluku s Udruženjem vlasnika kuća. Nestalo je nešto novca i on je to pokušavao da zaustavi.‘

Metjuz, građevinski radnik, proveo je poslednje dve i po godine u zatvoru i izgubio je svu svoju imovinu, rečeno je u petak.

‘Svaki svetac ima prošlost i svaki grešnik ima budućnost‘, rekao je sudiji. ‘Želim da se posvetim ponovnoj izgradnji zajednice.‘

Pomoćnik okružnog tužioca, Džejmi Hačinson, pročitao je izjave stanara o uticaju napadača na žrtve - četvorica, uglavnom u svojim 60-ima i 70-ima, bili su previše zabrinuti odmazdom da bi govorili na sudu.

LeRon Brown, bivši predsednik udruženja vlasnika kuća, koji je crnac, i njegova supruga Deniz, koja je belkinja, odselili su se 2021. nakon brojnih svađa s Metjuzom.

Par je tamo živeo od otvaranja kompleksa 2001.

‘Postupci onoga što je učinio zauvek će ostati noćna mora zbog straha i tegoba koju mi ​​je uzrokovao‘, napisala je Deniz Braun u izjavi.

‘Stalno gledam preko ramena i ne verujem nikome.‘

Još jedan tamnoputi član udruženja vlasnika kuća takođe se odselio nakon Maetjuzovog zlostavljanja.

Hačinson je takođe naveo Metjuzov opsežan kriminalni dosje.

Imao je 11 kaznenih presuda od 1995. godine, uključujući i za droge, što mu je onemogućilo posedovanje oružja, ali pri pretresu njegovog doma pronađeno je i oružje kao i halucinogene gljive.

Sudija Žerer Breland naredio je Metjuzu da plati 4408 dolara odštete i da se podvrgne obuci o rasnoj osetljivosti u zatvoru saopšteno je.

Metjuz je u pritvoru od hapšenja, a biće mu uračunato 886 dana provedenih u zatvoru.

Imaće pravo na uslovnu slobodu za otprilike 16 meseci.

(Kurir.rs/Jutarnji)

Bonus video:

04:11

MOLIO DA OSTANE U STANU, PA UZURPIRAO CEO SPRAT! Stanari Karađorđevog trga u Zemunu na sudu pokušavaju da se reše BAHATOG KOMŠIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track