PUCNJAVA U ŠVAJCARSKOJ! Dvostruko ubistvo, ranjena treća osoba, policija traga za ubicom, stanovništvu upućeno UPOZORENJE (FOTO)
Foto: ARND WIEGMANN / AFP / Profimedia

užas u gradu sionu

PUCNJAVA U ŠVAJCARSKOJ! Dvostruko ubistvo, ranjena treća osoba, policija traga za ubicom, stanovništvu upućeno UPOZORENJE (FOTO)

Planeta -

Švajcarska policija traga za osobom koja je iz vatrenog oružja ubila dve osobe i ranila treću.

Rojters prenosi navode policije da je 36-godišnji muškarac ispalio nekoliko metaka na dve različite lokacije u Sionu, gradu od oko 35.000 ljudi na jugozapadu Švajcarske.

- Prema prvim saznanjima, počinilac zločina je znao žrtve - navedeno je iz policije uz napomenu da su motivi pucnjave i dalje nepoznati.

švajcarska policija, Švajcarska
foto: EPA

Navodi se da je policija muškarca opisala kao "opasnog" i upozorila stanovništvo da mu se ne približava niti suprotstavlja.

Britanska agencija navodi da Švajcarska, zemlja od oko devet miliona ljudi, ima visok procenat stanovnika koji poseduju vatreno oružje.

Organizacija "Smol arms survi", koja prati globalne trendove oružanog nasilja i čije je sedište upravo u Švajcarskoj, procenjuje da civili u toj zemlji poseduju 2,3 miliona komada takvog oružja.

(Kurir.rs/Reuters)

Bonus video:

04:17

NOVINAR IZ ŠVAJCARSKE O STACIONIRANJU RUSKIH ŠPIJUNA U ŠVAJCARSKOJ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track