TRUDNICA UMRLA U MUKAMA, BOLNICA U RUMUNIJI OTPUSTILA DOKTORKU: Aleksandri rekli da joj je beba mrtva i ostavili je
Foto: facebook/Alexandra Ivanov

TRAGEDIJA

TRUDNICA UMRLA U MUKAMA, BOLNICA U RUMUNIJI OTPUSTILA DOKTORKU: Aleksandri rekli da joj je beba mrtva i ostavili je

Planeta -

Rukovodstvo bolnice u Botošanima, gde je preminula mlada trudnica Aleksandra Ivanov, donelo je odluku da otpusti doktorku Marijanu Pitrop, koja je bila dežurna kobne noći kada se Aleksandra javila u bolnicu zbog stravičnih bolova i krvarenja.

Odluka o prekidu radnog odnosa doneta je na zahtev disciplinske komisije, a nakon što je zaključeno da doktorka nije ispunila svoje lekarske dužnosti, piše Agerpres .

Rumunija, Aleksandra Ivanov
foto: Facebook/Alexandra Ivanov

"Pre dva meseca disciplinska komisija je otpočela istragu o smrti Aleksandre Ivanov. Tokom istrage ispitano je medicinsko osoblje koje je bilo na smeni 18. avgusta 2023. godine, i u skladu sa izveštajem komisije, ovde govorimo o aktivnostima medicinskog osoblja, konkretno tri osobe - medicinske sestre, tehničara i dežurnog lekara.

Što se tiče tehničara, neće biti preduzete nikakve sankcije, medicinskoj sestri biće smanjena plata u periodu od tri meseca, a u slučaju dežurnog lekara, disciplinska komisija dala je predlog da se raskine ugovor o radu", rekla je direktorka bolnice Monika Adaškalitei.

Protiv doktorke je pokrenuta i istraga za ubistvo iz nehata, a čeka se dalje postupanje tužilaštva i drugih nadležnih organa. Podsetimo, Aleksandra, koja je bila u 13. nedelji trudnoće, primljena je u GAK Botošani 17. avgusta u večernjim satima zbog jakih bolova u stomaku i krvarenja. Na prijemu je ustanovljeno da joj je visok pritisak, da je anemična, i da beba više nema otkucaje srca.

Nakon ponoći su je nakačili na infuziju i dali joj lek za smirenje, a na njene pozive lekaru koji joj vodi trudnoću i dežurnoj lekarki da joj odmah urade kiretažu jer više ne može da trpi bolove niko nije reagovao, niti ju je iko obišao.

Ujutru 18. avgusta, nešto posle 7 časova, pronađena je bez znakova života, a krv joj je curila iz nosa i usta. Uprkos reanimaciji, u 8.20 časova je proglašena smrt. Obdukcija je pokazala da je preminula od embolije pluća i zastoja rada srca usled infekcije uzrokovane smrću ploda.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track