MALI DANIJEL NAĐEN MRTAV U ORMANU: Majka ga godinama zlostavljala, imao RANE PO TELU i samo 15 kg - Rekla za sina da je ČISTO ZLO
Foto: LAPD/Youtube/ KCAL News

MALI DANIJEL NAĐEN MRTAV U ORMANU: Majka ga godinama zlostavljala, imao RANE PO TELU i samo 15 kg - Rekla za sina da je ČISTO ZLO

Planeta -

Majka iz Kalifornije osuđena je u petak na kaznu od 25 godina do doživotnog zatvora, nekoliko godina nakon što su vlasti saopštile da je godinama držala svog 11-godišnjeg sina u ormanu i davala mu sedative pre njegove smrti 2016. godine, potvrdilo je Okružno tužilaštvo u Los Anđelesu.

Veronika Agilar (46) nije osporavala optužbe za napad koji je prouzrokovao smrt deteta. Njena kazna stigla je sedam godina nakon što je njen sin Jonatan Daniel Agilar pronađen mrtav u ormanu u njihovoj kući u Los Anđelesu u avgustu 2016.

Veronica Agilar
foto: LAPD

Kako je ranije objavljeno, Jonatan je u trenutku smrti bio težak svega 15 kilograma i imao je dekubitus na telu, prema policiji.

Ova vrsta rane se obično nalazi kod starijih pacijenata u staračkim domovima, pacijenata u komi i onih koji koriste invalidska kolica, kažu vlasti.

Dete je umrlo od dejstva više lekova i patilo je od dehidracije i opšteg zanemarivanja.

Los Anđeles tajms je ranije objavio, pozivajući se na sudske zapise, da je dečak držan u ormanu tri godine pre smrti.

Policija je saopštila Višem sudu u Los Anđelesu 2019. tokom trodnevnog preliminarnog saslušanja da je dečak izgledao najmanje četiri godine mlađe od svojih stvarnih godina kada je pronađen, i da je opisan kao "veoma mršavo dete slabog izgleda".

Specijalista za pedijatriju za zlostavljanje dece dr Dženet Arnold-Klark rekla je tada da je Jonatan "bio veoma dugo lišen hrane" i da je "jedino pravo objašnjenje za to da je bio neuhranjen nekoliko godina".

Tokom donošenja presude Veroniki Agilar, sudija Višeg suda u Los Anđelesu Lari Pol Fidler nazvao je slučaj "tragičnim" i rekao da je dečak sigurno osećao strah i užas.

Zamenik okružnog tužioca Aleksandar Bot je dodao da izjašnjavanje majke "predstavlja značajan i odgovarajući ishod koji odražava težinu počinjenog zločina" i da je detetov život "tragično i nepravedno prekinut godinama zanemarivanja i zlostavljanja od strane njegove majke".

Tokom saslušanja 2019. godine, detektivka Los Anđelesa Sandra Platero je rekla da je Agilar tvrdila da je njen sin "čisto zlo". Detektivka je tada svedočila da je Agilar dečaku dala lekove da ga smiri i da je spavao u ormanu.

Policija je svedočila da je dečakov očuh, koji prema policiji ranije nije znao za dečakovu situaciju, pozvao hitnu nakon što je otkrio da mu je posinak preminuo i rekao da je mislio da dečak živi u Meksiku sa porodičnim prijateljem.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track