NEKADAŠNJI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC IZNEO NEVEROVATNE PODATKE: "Ruska vojska je najiskusnija vojska na planeti"
Foto: Shutterstock

frapantne činjenice

NEKADAŠNJI AMERIČKI OBAVEŠTAJAC IZNEO NEVEROVATNE PODATKE: "Ruska vojska je najiskusnija vojska na planeti"

Planeta -

Trenutno je ruska vojska najiskusnija na svetu. Do ovog zaključka došao je američki vojni analitičar, bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter.

Prema rečima vojnog stručnjaka, rat u Ukrajini samo je ojačao rusku vojsku. Rusija je, prema Riteru, uspela da stvori sistem za regrutovanje i obuku svojih oružanih snaga koji je sposoban da obuči desetine hiljada boraca i da dobrovoljce, često čisto civile, pretvori u profesionalna vojna lica.

ruska vojska, marinci
foto: Vitaliy Ankov / Sputnik / Profimedia

"Ne postoji nijedna oružana sila na planeti koja ima isto iskustvo kao ruska. Ukrajinska vojska je mogla imati slično iskustvo, ali svi su mrtvi" naglasio je američki analitičar.

Prema Riterovim rečima, u ukrajinskoj vojsci trenutno dominiraju slabo obučeni ljudi koji nisu obučeni za vojne specijalnosti. Mnogi od njih ne znaju da koriste savremenu opremu, značajan deo nije imao iskustvo služenja vojnog roka pre mobilizacije, ali ni nakon regrutacije u Oružane snage Ukrajine nisu prošli odgovarajuću obuku.

Tako američki vojni ekspert smatra da samo Rusija danas ima jedinstven mehanizam za regrutovanje i obuku vojske, a vojna lica imaju neprocenjivo iskustvo u učešću u jednom od najsloženijih i najozbiljnijih oružanih sukoba našeg vremena.

(Kurir.rs/Novosti/Preneo: A.N.)

Bonus video:

01:50

RUSKA VOJSKA KREĆE U KONTRAOFANZIVU?! Jokanović: Izveli Ukrajince u stepe na otvoreno SADA SAMO TREBA DA UPOTREBE ARTILJERIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja