HIRURG PAPE FRANJE POD ISTRAGOM Navodno je naplaćivao usluge koje nije ni obavljao
Foto: EPA / MAURIZIO BRAMBATTI

HIRURG PAPE FRANJE POD ISTRAGOM Navodno je naplaćivao usluge koje nije ni obavljao

Planeta -

Hirurg koji je dva puta operisao papu Franju je pod istragom, saopštila je rimska bolnica Gemeli, nakon medijskog izveštaja da je protiv njega pokrenut postupak zbog krivotvorenja.

Serđo Alfieri, koji je papu operisao u junu ove godine, kao i 2021., više puta se potpisao u registar prisutnih u operacionoj sali kad nije bio tamo, a ponekad je navodio da je radio u dve različite prostorije u isto vreme, objavio je list La Stampa. Tako je naplatio iznose koji mu nisu pripadali, piše list.

Papa Franja
foto: AP Andrew Medichini

"Pozivajući se na novinske informacije u vezi s istragom tužioca u Rimu", bolnica Gemelli, poznata kao papinska bolnica u Rimu, "izražava svoje poverenje u pravosuđe koje sprovodi istragu i kojem će osigurati najveću moguću saradnju kako bi se razjasnio svaki aspekt", saopšteno je u četvrtak.

Bolnica je saopštila da "izražava najveće poverenje u rad Serđa Alfierija i njegove neosporne profesionalne i ljudske kvalitete" i da ima "brojnih netačnosti" u novinskom članku, ali nije navela o kojim se to netačnostima radi.

Zasad nema komentara ni od tužilaštva ni od Vatikana. Karlo Bonzano, advokat hirurga, rekao je da je "sigurno da je (Alfieri) uvek radio u potpunosti u skladu s pravilima", prenose agencije. "O ovoj aferi ne znamo ništa osim onoga što smo saznali iz medija. Nikad nismo dobili nikakvo mišljenje tužiteljstva", naveo je advokat.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja