DEČAK (6) SE UŠUNJAO U ŠKOLU, PA PUCAO U UČITELJICU Majka završila na sudu, evo kolika kazna je očekuje
Foto: Shutterstock

monstruozno

DEČAK (6) SE UŠUNJAO U ŠKOLU, PA PUCAO U UČITELJICU Majka završila na sudu, evo kolika kazna je očekuje

Planeta -

Majci šestogodišnjeg dečaka iz Virdžinije koji je iz pištolja pucao u svoju učiteljicu biće izrečena presuda u petak popodne.

Deju Nikol Tejlor očekuje kazna do pet godina zatvora zbog krivičnog dela zanemarivanja dece nakon što je njen sin u januaru u učionici u Njuport Njuzu upucao učiteljicu Abigejl Zverner (26).

Međutim, u sklopu sporazuma o priznanju krivice, u kojoj se Tejlor izjasnila krivom, tužioci su rekli da će preporučiti kaznu od šest meseci.

Tejlor je ranije priznala krivicu zbog konzumiranja marihuane i posedovanja oružja i tada je osuđena na 21 mesec u saveznom zatvoru u novembru pod optužbom za krivično delo nelegalno nošenje oružja.

Kao deo tog sporazuma o priznanju krivice, lokalni tužioci su se složili da odustanu od prekršajne ​​tačke za nepromišljeno skladištenje vatrenog oružja.

Vlasti su rekle da je lagala o upotrebi droge na obrascu za federalnu proveru kada je kupila pištolj koji je njen sin doneo u školu. Teško ranjena učiteljica provela je dve nedelje u bolnici nakon januarskog incidenta, kada je metak pogodio njenu ruku i grudi.

Pištolj
foto: Shutterstock

Nekoliko trenutaka nakon pucnjave, šestogodišnjak se obratio drugom učitelju koji ga je obuzdao: "Ubio sam to (psovka)" i "Sinoć sam dobio mamin pištolj“, prema nalozima za pretres.

Tejlor je rekla policiji da veruje da je njen pištolj kalibra 9 mm osiguran kod kuće bravom okidača. Ali vlasti su saopštile da nikada nisu pronašli bravu tokom pretresa kuće.

Njen sin je rekao vlastima da se popeo na fioku kako bi se popeo na vrh komode, gde je oružje bilo u njenoj torbici.

Sakrio je pištolj u ranac, a zatim u džep pre nego što je pucao u svoju učiteljicu ispred razreda, rekli su tužioci.

Na dan pucnjave, šestogodišnjaka je majka ostavila u školi.

Tog jutra je rekao drugoj deci da ima vatreno oružje u rancu, a osoblju je takođe rečeno za to.

Umesto da ga uklone sa nastave, čelnici škole su mu dozvolili da bude u blizini druge dece i nastavnika. Proverili su mu ranac za oružje, ali ga je on već skinuo i stavio u duks. Zamenik direktora je tada zabranio bilo kakvim nastavnicima da sami pretresu dečaka, navodi se u tužbi.

On je izvukao pištolj iz duksa i pucao u grudi učiteljici. Metak joj je prvo pogodio jednu ruku, što joj je, kaže, spasilo život.

Godinu dana pre pucnjave, dečak je bio toliko problematičan da su ga izbacili iz škole nakon što je pokušao da uguši drugog učitelja, i trebalo je da ga prati roditelj svaki dan.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N.)

Bonus video:

08:31

DEČAK UBICA BI MOGAO DA OSTANE U USTANOVI DOŽIVOTNO ali postoje i druge mogućnosti! Stručnjaci objasnili čija je odluka presudna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track