UHAPŠENO 14 RADNIKA JEDNOG OD NAJVEĆIH AERODROMA U ŠPANIJI: Nezapamćena pljačka! Putnike oštetili za 2 miliona evra (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

UHAPŠENO 14 RADNIKA JEDNOG OD NAJVEĆIH AERODROMA U ŠPANIJI: Nezapamćena pljačka! Putnike oštetili za 2 miliona evra (VIDEO)

Planeta -

Četrnaest radnika u jednoj od glavnih španskih aerodroma uhapšeno je zbog sumnje u krađu stvari iz putničkih prtljaga, prenosi "Sky News".

Policija je zaplenila predmete za koje se veruje da su bili ukradeni od zaposlenih na Sur-Reina Sofija de Tenerife aerodromu, na Kanarskim ostrvima.

Vrednost svih predmeta procenjena je na gotovo 2 miliona evra, a zaplenjeno je 13.000 evra u gotovini, 29 luksuznih satova, 120 komada nakita, 22 mobilna telefona i drugi uređaji.

Policija veruje da je imovina putnika ukradena dok je prtljag bio smešten u prtljažni prostor aviona. Istraga je započela nakon porasta pritužbi putnika o nestalim predmetima iz njihovih kofera.

Prema saopštenju policije, mnogi ukradeni predmeti prodati su na internetu ili u lokalnim radnjama.

Trenutno je još 20 radnika aerodroma pod istragom, dok ovaj aerodrom posećuje oko 11 miliona putnika godišnje, od kojih su većina evropski turisti na putu prema obalama severozapadne Afrike.

Kurir.rs/Jutarnji

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:13

Pogledajte veliku akciju hapšenja zbog dojava o bombama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track