SPREMA SE JURIŠ NA ČASIV JAR: Ukrajina više ne može da zadrži odbrambene linije RUSIJA U OFANZIVI NA SVIM FRONTOVIMA (FOTO)
Foto: Stanislav Krasilnikov / Sputnik / Profimedia, screenshot

novi detalji

SPREMA SE JURIŠ NA ČASIV JAR: Ukrajina više ne može da zadrži odbrambene linije RUSIJA U OFANZIVI NA SVIM FRONTOVIMA (FOTO)

Planeta -

Ruske snage pojačavaju ofanzivu u Ukrajini i napadaju u nekoliko pravaca odjednom.

Moskva je prema navodima vojnih blogera u pravcu Soledara koncentrisala svoje glavne napore na pripremi terena za juriš na Časiv Jar.

- Proteklih dana Oružane snage Rusije uspele su da napreduju do jugoistočne periferije Orehovo - Vasilevke i dođu do istočne periferije Bogdanovke - navodi ruski vojni bloger Ribar.

Časiv Jar, gradić koji je pre rata imao oko 12.000 stanovnika, nalazi se desetak kilometara severozapadno od Bahmuta.

Ukrajina
foto: screenshot

Oružane snage Rusije istovremeno kod Kupjanska pokušavaju da probiju odbrambene linije Oružanih snaga Ukrajine na severu Sinkovke i na liniji Zagorujkovka - Timkovka - Ivanovka - Kislovka. Ruske snage prema navodima Ribara zatvaraju i obruč kod Avdijivke.

- Jedinice Oružanih snaga Rusije uspele su da istisnu ukrajinske formacije sa desanta zapadno od železničke pruge kod Stepovoja. A na južnom krilu rusko vojno osoblje eliminisalo je poslednji centar otpora ukrajinskih oružanih snaga u SNT Vinogradniki - navodi vojni bloger.

Rusi su nedavno, podsetimo, osvojili i strateški važan grad Marjinka u Donjecku.

- Marjinka je skoro potpuno očišćena od ukrajinskih oružanih snaga. Samo oko 1 odsto teritorije naselja je pod kontrolom neprijatelja. Za dugo očekivano oslobođenje grada ostaje samo da se očisti teritorija poljoprivrednog preduzeća koje se nalazi na periferiji i dođe do kraja Ulice Ivana Franka - navodi Ribar.

Bonus video:

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track