MOSKVA NA UDARU NAJJAČE SNEŽNE OLUJE U 60 GODINA: Potpuni krah na ulicama, vozači proveli noć u kolima - kolone DUGE 10KM (VIDEO)
Foto: Vlad Karkov / Zuma Press / Profimedia

vremenski haos

MOSKVA NA UDARU NAJJAČE SNEŽNE OLUJE U 60 GODINA: Potpuni krah na ulicama, vozači proveli noć u kolima - kolone DUGE 10KM (VIDEO)

Planeta -

Snežne mećave zahvatile su delove Rusije u petak, prekrivši Moskvu jednim od najvećih snežnih pokrivača, izazvavši haos na glavnim saobraćajnicama gde se vozači kamiona bore s nanosima snega i jakim vetrom.

Ciklona je donela u rusku prestolnicu snežnu mećavu koja traje duže od jednog dana i prouzrokovala je najveću snežnu oluju u u Moskvi u zadnjih 60 godina, ističu meteorolozi.

Moskva
foto: Alex's Pictures - Moscow / Alamy / Alamy / Profimedia

Više od petine prosečne količine snega u decembru zabeleženo je u samo 24 sata u meteorološkim postajama širom Moskve gde su ulice prekrivene snegom, a vozači se muče kako da izađu automobilom s parkirališta.

Meteorološka stanica Gismeteo navodi da bi ukupna količina snega u Moskvi mogla dostići 50 cm, što je najviša razina zabežena za decembar.

Moskva
foto: Vlad Karkov / Zuma Press / Profimedia

Škole u nekim regijama evropskog dela Rusije zatvorene su zbog snežnih nanosa, objavila je ruska televizija.

Velika prometna kolona od 10 kilometara nastala je tokom noći na jednoj od glavnih ruskih saobraćajnica prema jugu zarobivši vozače na niskim temperaturama.

Kurir.rs/Večernji list

Preneo: B.V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track