STUDENT MISTERIOZNO PREMINUO Pronađen mrtav na bazenu, policija zatečena rečima očevidaca
Foto: Shutterstock, Ilustracija

pod velom tajne

STUDENT MISTERIOZNO PREMINUO Pronađen mrtav na bazenu, policija zatečena rečima očevidaca

Planeta -

Smrt britanskog studenta koji se slučajno utopio u bazenu u SAD-u ostaće misterija nakon što je mrtvozornik incident opisao kao "neobjašnjiv".

Džek Čisholm (21) pronađen je u kući prijatelja na Floridi, gde je boravio mesec dana dok je radio u parku za kornjače tokom praznika.

Džek, koga su opisali kao "veoma srećnog momka" i snažnog plivača, bio je student na Univerzitetu Njukasl i živeo je sa svojom porodicom u Burfordu u Oksfordširu.

Mrtvozornik Oksfordšira Daren Salter čuo je da je istraga američkih detektiva zaključila da se Džek udavio, ali da nije bilo umešanosti treće strane.

Salter je rekao: "Postojala je sumnja kako i zašto je Džek ušao u vodu. Donekle je neobjašnjivo kako je završio u vodi i kako nije mogao da se izvuče."

Džekovo telo poslato je na sahranu nakon tragedije koja se dogodila 9. juna.

Sahrana, Smrt, Kovčeg
foto: Shutterstock

U istrazi je rečeno kako je Džek boravio kod porodičnog prijatelja mesec dana, a da je radio u parku za kornjače.

Salter je pročitao narativni zaključak porodici Čisholm, zbog misteriozne prirode u vezi sa načinom Džekove smrti.

"Džek Čisholm je bio student na Univerzitetu Njukasl i bio je u poseti Floridi nekoliko nedelja u parku za kornjače. 9. juna popodne bio je sam na bazenu i kupao se posle ručka. Džek je poslednji put viđen oko 13:30, ali je pronađen u 18:00 potopljen u bazenu. Nije poznato kako je ušao u vodu niti šta je izazvalo poteškoće jer je bio dobar plivač, ali nije bilo umešanosti treće strane."

Obdukcijom je otkriveno krvarenje levog trapeznog mišića i nepoznata ogrebotina na levom oku. Međutim, procenjeno je da se radi o lakšim povredama.

Lokalna policija zaključila je ovaj incident kao nesrećan slučaj.

Istraga u Oksfordu je otkrila da je Džekovo telo u bazenu pronašla Stefani Derbi koja je dozvala svoju sestri Bruk Derbi u pomoć dok je sprovodila reanimaciju kako bi pokušala da oživi 21-godišnjaka.

(Kurir.rs/Daily mail/Preneo: A.N./Foto: Ilustracija)

Bonus video:

00:15

MUŠKARAC PREMINUO U RESTORANU BRZE HRANE U BEOGRADU: Pozlilo mu posle doručka, tražio čašu vode i pao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track