IZRAELSKI UDAR I NA ZAPADNOJ OBALI: Vojna operacija počela noćas u gradu Tulkaremu i izbegličkom kampu Nur Šams, PET UBIJENIH
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Zain JAAFAR / AFP / Profimedia

IDF KAŽE DA SU LIKVIDIRANI TERORISTI

IZRAELSKI UDAR I NA ZAPADNOJ OBALI: Vojna operacija počela noćas u gradu Tulkaremu i izbegličkom kampu Nur Šams, PET UBIJENIH

Planeta -

U izbeglličkom kampu u Tulkaremu na okupiranoj Zapadnoj obali u vazdušnom udaru izraelske vojske ubijeno je pet Palestinaca, saopštilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je dodalo da je broj poginulih porastao na pet posle objave rano jutros da su dva muškarca starosti 19 i 21 godinu umrla u bolnici od posledica povreda.

Izraelska vojna operacija počela je noćas u gradu Tulkaremu i njegovom izbegličkom kampu Nur Šams, u severnom delu Zapadne obale, prema izjavama meštana.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je sprovedena vazdušna operacija "protiv više oružanih terorističkih grupa koje su pucale, gađale eksplozivom i dovodile trupe u opasnost".

Izrael
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Tokom operacije ubijeno je "najmanje četvoro terorista, a drugi su ranjeni", navela je izraelska vojska koja je u saopštenju dodala da su četiri osobe privedene i da je zaplenjeno oružje.

Amir Kader, direktor lokalne bolnice, rekao je za Frans pres da je tamo stiglo pet ranjenih osoba od kojih je jedna s povredama glave.

Izrael
foto: Zain JAAFAR / AFP / Profimedia

Nasilje se pojačalo u okupiranoj Zapadnoj obali posle početka rata između Izraela i Hamasa u pojasu Gaze 7. oktobra, pokrenutog posle upada Hamasa na teritoriju Izraela gde je, prema izraelskim zvaničnicima, ubijeno najmanje 1.140 osoba.

Izrael
foto: Zain JAAFAR / AFP / Profimedia

Kao odgovor Izrael je pokrenuo inteznivno granatiranje Pojasa Gaze, uz kopnenu ofanzivu, a u tim operacijama je ubijeno gotovo 18.800 ljudi u Pojasu Gaze, većinom civila, prema Ministarstvu zdravlja te teritorije pod kontrolom Hamasa.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track